Science Café o detekci nebezpečných látek v potravinách
Odhalit nebezpečné bakterie, viry nebo toxiny v potravinách jako je např. mléko, ovocné džusy
nebo balená voda může odborníkům trvat až několik dní. Proto je velká poptávka po nových
technologiích, které by tento proces maximálně urychlily a zjednodušily. Za tímto účelem se v
Ústavu fotoniky a elektroniky AV ČR vyvíjejí malá přenosná zařízení – optické biosenzory, které by
mohly sloužit mimo jiné k rychlé identifikaci nebezpečných látek v potravinách.
Akce se koná v kavárně Potrvá (Srbská 2, Praha 6, dvě minuty chůze od stanice metra
Hradčanská). Vstupné je dobrovolné. Účast je možné potvrdit na Facebooku
www.facebook.com/sciencecafe
(potvrzení účasti je důležité pro plánování akce, nicméně neznamená rezervaci místa, a
doporučuje se proto dorazit do kavárny nejméně 30 minut před začátkem).
Science Café je nevšední způsob popularizace vědy, který s mottem
Věda jako dobrodružství pořádá v ČR občanské sdružení
Otevíráme ve spolupráci s partnery.
Podrobnější informace o programu a o dr. Vaisocherové naleznete na webových stránkách
www.sciencecafe.cz
.