Sociologický časopis / Czech Sociological Review vypisuje výzvu k podávání návrhů článků pro monotematické číslo českého vydání SČ

Vloženo dne:
05.09.2009
Dvacet let demokracie v České republice (editoři Ondřej Císař a Lukáš Linek, plánované vydání 5/2010)

Potenciální autoři a autorky mohou do 15. 10. 2009 redakci SČ zasílat návrhy obsahující výstižný název a abstrakt zamýšleného příspěvku (300–500 slov). Abstrakt by měl především obsahovat jasnou výzkumnou otázku a specifikaci metod jejího řešení.


Toto monotematické číslo se zaměří na problematiku českého politického systému a jeho aktérů po roce 1989. Pohybovat se bude na poli politické sociologie a příspěvky se mimo jiného mohou týkat voleb a volebního systému, občanské společnosti, sociálních hnutí a politického aktivismu, občanské participace, politických postojů a veřejného mínění, postavení menšin, zájmové politiky i politických stran. Náplní příspěvků by neměla být rekapitulace uplynulých dvaceti let. Naopak by toto číslo mělo nabídnout příspěvky zaměřené na konkrétní problémy a otázky postkomunistického vývoje České republiky.

Časový harmonogram přípravy:


15. 10. 2009 – termín pro odevzdání abstraktů
1. 11. 2009 – vyrozumění autorů o přijetí či nepřijetí návrhů
30. 1. 2010 – nejzazší termín pro odevzdání rukopisů (editoři uvítají dřívější odevzdání)


Návrhy zasílejte e-mailem v jednom souboru formátu doc nebo rtf na redakční adresu sreview@soc.cas.cz . Návrhy posílané po částech budou vyřazeny. Redakce SČ si vyhrazuje právo podmínit přijetí návrhu provedením konkrétních úprav. Přijetí ani odmítnutí návrhů se nezdůvodňuje.

verze pro tisk seznam všech článků
www odkazy přiložené soubory