Předsednictvo Grantové agentury České republiky projednalo na svém zasedání dne 22. dubna 2008 návrhy oborových komisí GA ČR na udělení Ceny předsedy GA ČR za výsledky projektů ukončených v roce 2007 a rozhodlo o udělení tří cen a jednoho zvláštního uznání.

Doc. RNDr. David Vokrouhlický, DrSc.
  z Astronomického ústavu Matematicko-fyzikální fakulty Univerzity Karlovy v Praze za projekt reg. č. 205/05/2737 – „Jarkovského a YORP jevy v translační a rotační dynamice asteroidů“

RNDr. Bořivoj Vojtěšek, DrSc. z Masarykova onkologického ústavu za projekt reg. č. 301/05/0416 -  „Sensibilizace nádorových buněk k chemoterapeutikům cílenými inaktivacemi p53-kináz a homologů p53 jako možná terapeutická strategie v onkologii“; spoluřešitelem byl doc. RNDr. Miroslav Fojta, CSc. z Biofyzikálního ústavu AV ČR, v.v.i.

RNDr. Petr Baldrian, Ph.D.  z Mikrobiologického ústavu AV ČR, v.v.i. za projekt reg. č. 526/05/0168 – „Ekologický význam saprofytických hub, rozkládajících lignocelulózu v lesních půdách“; spoluřešitelem byl RNDr. Martin Pospíšek, Ph.D. z přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy v Praze.

Předsednictvo se současně rozhodlo udělit Zvláštní uznání předsedy GA ČR. Dostává ho:
Ing. Václav Dvořák, PhD.
z Technické univerzity v Liberci za projekt reg. č. 101/05/P298 –„Optimalizace a řízení směšovacích procesů“.

Stručné informace o oceněných projektech