Grantová agentura České republiky se sídlem Národní 3, Praha 1, PSČ 110 00, IČ: 48 54 90 37 (dále jen „GA ČR“), v souladu se zákonem č. 130/2002 Sb. o podpoře výzkumu a vývoje z veřejných prostředků a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o podpoře výzkumu a vývoje), ve znění pozdějších předpisů, nařízením vlády č. 461/2002 Sb., o účelové podpoře výzkumu a vývoje z veřejných prostředků a o veřejné soutěži ve výzkumu a vývoji, zákonem č. 513/1991 Sb., obchodním zákoníkem, ve znění pozdějších předpisů, a dalšími obecně závaznými právními předpisy

v y h l a š u j e
jednostupňovou veřejnou soutěž ve výzkumu a vývoji na podporu grantových projektů EUROCORES
European Collaborative Research Project in the Social Sciences (ECRP)

(dále jen “veřejná soutěž“).

GA ČR vyhlásila v souladu s European Science Foundation ( dále jen „ESF“) na ECRP jednostupňovou veřejnou soutěž.
Vyhlášení programu ECRP „Call for Proposals“ lze nalézt na domovské stránce ESF http://www.esf.org, kde jsou zároveň k dispozici i další podrobnosti k programu.

V programu EUROCORES spojují ESF a její členské organizace své úsilí a prostředky k podpoře společných projektů umožňujících zapojení vědeckých týmů evropských zemí do široké interdisciplinární spolupráce v rámci tematicky vymezených oblastí - tematických podprogramů.
GA ČR se v souladu se zásadami programu EUROCORES připojila k tematickému podprogramu ECRP a poskytne účelovou podporu na řešení dílčí části projektu, které bude probíhat v ČR. Projektu se musí účastnit minimálně 2 další vědecké týmy z evropských zemí (dle vyhlášení ESF).

Podmínky veřejné soutěže:

  1. Veřejná soutěž je vyhlašována na podporu grantových projektů EUROCORES, tj. projektů základního výzkumu v oblasti sociálních věd.
  2. Předpokládaná doba trvání (řešení) grantových projektů EUROCORES činí nejvýše 4 roky s předpokládaným zahájením řešení od 1. července 2010.
  3. Uchazeči, kteří splňují všechny podmínky stanovené obecně závaznými právními předpisy a podmínky stanovené v zadávací dokumentaci grantových projektů EUROCORES a vyhlášení tematického podprogramu ESF, mohou podávat návrhy grantových projektů (dále jen „návrhy projektu“) na témata z oblasti sociálních věd.
  4. Podrobné podklady a informace nezbytné pro zpracování a podávání grantových přihlášek, podmínky způsobilosti uchazečů a požadavky na její prokázání i způsob a kritéria hodnocení návrhů projektů jsou stanoveny v zadávací dokumentaci grantových projektů EUROCORES.
  5. Soutěžní lhůta začíná dnem následujícím po dni vyhlášení veřejné soutěže v Obchodním věstníku a
končí dnem 26. března 2009.
  1. Formuláře grantové přihlášky jsou dostupné výhradně na internetových stránkách GA ČR na adrese http://www.gacr.cz v internetové on-line aplikaci vytvořené GA ČR k tomuto účelu (dále jen „aplikace“). Návrh projektu musí být vyplněn v aplikaci a z ní také vytištěn podle návodu obsaženého v aplikaci. Návrh projektu musí být podán v listinné podobě, ve 2 originálních vyhotoveních, se všemi přílohami, a to buď předán do podatelny GA ČR, na adrese Národní 3, Praha 1, PSČ 110 00, nejpozději do 16:00 h posledního dne soutěžní lhůty, anebo zaslán na adresu Grantová agentura ČR, Národní 3, Praha 1, PSČ 110 00, nejpozději s poštovním razítkem posledního dne soutěžní lhůty. Návrh projektu musí být podán v samostatné obálce se zřetelným označením „NÁVRH PROJEKTU – EUROCORES - ECRP“ .
  2. Hodnotící lhůta začíná dnem 27. března 2009 a končí dnem 20. listopadu 2009.
  3. Místo pro převzetí zadávací dokumentace a pro podávání návrhů projektů:

Grantová agentura České republiky
Národní 3, 110 00 Praha 1
tel. +420 227 088 840
e-mail info@gacr.cas.cz nebo grantcr@gacr.cas.cz
adresa GA ČR v síti Internet: http://www.gacr.cz
Zadávací dokumentace bude k dispozici na internetových stránkách GA ČR a po dobu soutěžní lhůty bude též vydávána v pracovní dny v době od 8:00 do 16:00 hodin.

  1. Výsledky veřejné soutěže zveřejní GA ČR na svých internetových stránkách (http://www.gacr.cz) GA ČR rozhodne do konce hodnotící lhůty, uvedené ve vyhlášení veřejné soutěže. Výsledky budou zveřejněny bezprostředně po vyhlášení výsledků ESF. GA ČR dále vyrozumí každého uchazeče a navrhovatele o udělení či neudělení grantu.