Grantová agentura České republiky se sídlem Národní 3, Praha 1, PSČ 110 00, IČ: 48 54 90 37 (dále jen „GA ČR“), v souladu se zákonem č. 130/2002 Sb. o podpoře výzkumu a vývoje z veřejných prostředků a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o podpoře výzkumu a vývoje), ve znění pozdějších předpisů, nařízením vlády č. 461/2002 Sb., o účelové podpoře výzkumu a vývoje z veřejných prostředků a o veřejné soutěži ve výzkumu a vývoji, zákonem č. 513/1991 Sb., obchodním zákoníkem, ve znění pozdějších předpisů, a dalšími obecně závaznými právními předpisy

v y h l a š u j e
dvoustupňovou veřejnou soutěž ve výzkumu a vývoji na podporu grantových projektů EUROCORES
Fundamental Science and Applications of Graphene (EuroGRAPHENE)

(dále jen “veřejná soutěž“).

GA ČR vyhlásila v souladu s European Science Foundation ( dále jen „ESF“) dvoustupňovou veřejnou soutěž.
Vyhlášení tematického podprogramu EUROCORES EuroGRAPHENE „Call for Proposals“ lze nalézt na domovské stránce ESF http://www.esf.org, kde jsou zároveň k dispozici i další podrobnosti k programu.

V programu EUROCORES spojují ESF a její členské organizace své úsilí a prostředky k podpoře společných projektů umožňujících zapojení vědeckých týmů evropských zemí do široké interdisciplinární spolupráce v rámci tematicky vymezených oblastí - tematických podprogramů.
GA ČR se v souladu se zásadami programu EUROCORES připojila k tematickému podprogramu EuroGRAPHENE a poskytne účelovou podporu na řešení dílčí části projektu, které bude probíhat v ČR. Projektu se musí účastnit minimálně 2 další vědecké týmy z evropských zemí (dle vyhlášení ESF).

Podmínky veřejné soutěže:

  1. Veřejná soutěž je vyhlašována na podporu grantových projektů EUROCORES, tj. projektů základního výzkumu vyhlášeného tematického podprogramu EuroGRAPHENE.
  2. Předpokládaná doba trvání (řešení) grantových projektů EUROCORES činí nejvýše 4 roky s předpokládaným zahájením řešení od 1. července 2010.
  3. Uchazeči, kteří splňují všechny podmínky stanovené obecně závaznými právními předpisy a podmínky stanovené v zadávací dokumentaci grantových projektů EUROCORES a vyhlášení tematického podprogramu ESF, mohou podávat návrhy grantových projektů (dále jen „návrhy projektů“).
  4. Podrobné podklady a informace nezbytné pro zpracování a podávání návrhů projektů, podmínky způsobilosti uchazečů a požadavky na její prokázání i způsob a kritéria hodnocení návrhů projektů jsou stanoveny v zadávací dokumentaci grantových projektů EUROCORES.
  5. Soutěžní lhůta pro první stupeň začíná dnem následujícím po dni vyhlášení veřejné soutěže v Obchodním věstníku a
končí dnem 26. března 2009.
  1. Formuláře návrhu projektu jsou dostupné výhradně na internetových stránkách GA ČR na adrese http://www.gacr.cz v internetové on-line aplikaci vytvořené GA ČR k tomuto účelu (dále jen „aplikace“). Návrh projektu musí být vyplněn v aplikaci a z ní také vytištěn podle návodu obsaženého v aplikaci. Návrh projektu musí být podán v listinné podobě, ve dvou originálních vyhotoveních, se všemi přílohami, a to buď předán do podatelny GA ČR, na adrese Národní 3, Praha 1, PSČ 110 00, nejpozději do 16:00 h posledního dne soutěžní lhůty, anebo zaslán na adresu Grantová agentura ČR, Národní 3, Praha 1, PSČ 110 00, nejpozději s poštovním razítkem posledního dne soutěžní lhůty. Návrh projektu musí být podán v samostatné obálce se zřetelným označením „NÁVRH PROJEKTU - EUROCORES“ a s akronymem EuroGRAPHENE.
  2. Hodnotící lhůta pro první stupeň začíná dnem 27. března 2009 a končí dnem 20. listopadu 2009.
  3. Místo pro převzetí zadávací dokumentace a pro podávání návrhů projektů:

Grantová agentura České republiky
Národní 3, 110 00 Praha 1
tel.: +420 227 088 840
e-mail: info@gacr.cas.cz nebo grantcr@gacr.cas.cz
adresa GA ČR v síti Internet: http://www.gacr.cz
Zadávací dokumentace je k dispozici na internetových stránkách GA ČR a po dobu soutěžní lhůty bude též vydávána v pracovní dny v době od 8:00 do 16:00 hodin.

  1. Výsledky veřejné soutěže prvního i druhého stupně zveřejní GA ČR na svých internetových stránkách (http://www.gacr.cz). GA ČR rozhodne do konce hodnotící lhůty, uvedené ve vyhlášení veřejné soutěže. Výsledky prvního stupně budou zveřejněny bezprostředně po vyhlášení výsledků ESF. GA ČR dále vyrozumí každého uchazeče a navrhovatele o výsledku posuzovacího řízení prvního stupně veřejné soutěže. V případě postupu návrhu projektu do druhého stupně veřejné soutěže bude uchazeč resp. navrhovatel informován písemně o termínu soutěžní a hodnotící lhůty pro druhý stupeň veřejné soutěže. GA ČR rozhodne do konce hodnotící lhůty pro druhý stupeň veřejné soutěže. Výsledky druhého stupně veřejné soutěže budou zveřejněny bezprostředně po vyhlášení výsledků ESF. GA ČR dále vyrozumí každého uchazeče a navrhovatele o udělení či neudělení grantu.