Návrhy projektů pro udělení grantu se podávají zpravidla jedenkrát ročně podle dispozic uvedených ve vyhlášení veřejné soutěže pro daný typ projektů.
Posuzovací řízení trvá zhruba 7 až 8 měsíců a v průběhu listopadu předsednictvo GA ČR rozhoduje na základě doporučení oborových komisí o udělení grantů pro další rok.
Návrhy projektů se podávají podle příslušné Zadávací dokumentace ve smyslu zákona č. 130/2002 Sb., o podpoře výzkumu a vývoje, a podle pravidel Grantového systému GA ČR.

Přihlášení k formulářům na serveru GA ČR

Zobrazí se přihlašovací stránka, kde je popsáno, jakým způsobem se přihlásíte k serveru GA ČR a jak postupovat dále.
K jednotlivým částem formulářů jsou k dispozici podrobné návody v podobě HELP. Doporučujeme si celý HELP vytisknout, možná to usnadní práci.


Pokud by nastaly potíže s připojením k formulářům nebo s jejich obvládáním, podívejte se, prosíme, na doporučenou konfiguraci počítače.
Způsobilost uchazeče k řešení projektu
Každý uchazeč musí při podávání grantové přihlášky prokázat způsobilost k řešení navrhovaného projektu požadovanou podle § 18 odst. (4) zákona č. 130/2002 Sb., o podpoře výzkumu a vývoje. Tuto způsobilost prokazuje uchazeč čestným prohlášením vždy před ukončením soutěžní lhůty (tj. před konečným termínem pro podání návrhu projektu), a to pouze jedenkrát v rámci dané veřejné soutěže, přičemž každý uchazeč vyplní níže připojený Formulář čestného prohlášení.
Způsobilost - právnická osoba.zip
Způsobilost - fyzická osoba.zip
Předává se originál prohlášení podepsaný statutárním orgánem uchazeče. Čestné prohlášení se předává pouze jedenkrát za jednoho uchazeče. Doporučujeme zaslat je ve zvláštní obálce a pouze v tištěné podobě.
Pokud uchazeč neprokáže předepsaným způsobem svoji způsobilost, budou všechny návrhy projektů tohoto uchazeče vyřazeny z veřejné soutěže.
Po ukončení příjmu návrhů projektů obdržíte výslednou podobu návrhu jako soubor ve formátu *.pdf na Vaši e-mailovou adresu. Pro úspěšné zobrazení je třeba mít nainstalován prohlížeč Acrobat Reader verze 6.0CZ (volně ke stažení na adrese http://www.amsoft.cz/Produkty/Adobe/acrobat/readstep.html).