Pro členy odborných komisí GA ČR - zpravodaje - je zpracována webovská on-line aplikace pro hodnocení dílčích a závěrečných zpráv (DZ a ZZ). Formuláře Hodnocení jsou jednotné pro všechny typy grantových projektů.
V aplikaci jsou podrobné návody s popisem všeho co aplikace umožňuje včetně seznamu projektů, kterým děláte zpravodaje.
Aplikace pro hodnocení dílčích zpráv bude k dispozici po 18. lednu, aplikace pro hodnocení závěrečných zpráv bude přístupná počátkem února.Pro hodnocení DZ a ZZ má zpravodaj v aplikaci k dispozici následující soubory:
- původní grantové přihlášky (v PDF formátu)
- DZ, resp. ZZ za daný rok (v PDF formátu)
- předešlé DZ, (pokud existují v PDF) a předešlá hodnocení (pokud existují)
- formulář pro hodnocení DZ, resp. ZZ za daný rok.
Je možné, že některé soubory nejsou zatím k dispozici, protože plně elektronický systém, který umožňuje mít dokumenty v PDF formátu, byl zaveden až v roce 2005.

PŘÍSTUP DO APLIKACE PRO HODNOCENÍ DÍLČÍCH ZPRÁV

PŘÍSTUP DO APLIKACE PRO HODNOCENÍ ZÁVĚREČNÝCH ZPRÁV

Protože jde o zabezpečný přístup, musíte odklikat všechna “ANO” než se dostanete k vlastnímu přihlášení. Pokud by nastaly potíže s připojením k formulářům nebo s jejich obvládáním, podívejte se, prosíme, na doporučenou konfiguraci počítače.


Postup hodnocení DZ a ZZ
1. Vyplníte formulář Hodnocení včetně návrhu na celkové hodnocení oborovou komisí nejpozději do 48 hodin před dnem zasedání příslušné POK. Jakékoliv úpravy, které by vznikly po tomto termínu musíte provést ve spolupráci se odbornou sekcí.
2. Sekce vytiskne Hodnocení a připraví je pro zasedání.
3. POK projedná Hodnocení, případné doplnění textů provedete ručně.
4. OK projedná Hodnocení, případné doplnění textů provede příslušný člen OK ručně a předseda OK parafuje dokument.
5. Sekce doplní změny v Hodnocení, které provedla POK nebo OK do provozní databáze.
6. Pokud předsednictvo má doplňující komentář, doplní jej ručně a parafuje dokument.
7. Po jednání předsednictva je považováno znění Hodnocení za uzavřené. Sekce doplní změny v Hodnocení provedené předsednictvem do provozní databáze.
8. Písemné formy Hodnocení se archivují v sekcích, elektronickou formu Hodnocení v PDF souborech uloží sekce databáze na CD.
9. Hodnocení lze zaslat řešitelům po zasedání předsednictva.
10.Doplňky k DZ a ZZ týkající se přesného vyúčtování budou pouze jako písemná příloha, nebudou se přidávat elektronicky k PDF souboru.
Pokud budete mít problémy technického rázu, obraťte se laskavě na adresu info@gacr.cas.cz a my Vám pomůžeme je vyřešit.
Aby každý zpravodaj mohl formát PDF bez problémů číst, doporučujeme stáhnout prohlížeč Acrobat Reader verze 6.0CZ nebo 7.0CZ (volně ke stažení a nainstalování např. na adrese http://www.amsoft.cz/Produkty/Adobe/acrobat/readstep.html kde vyberete v Platformě českou verzi). Jakýkoliv “lepší” program než obyčejný Acrobat Reader může dělat problémy.