Pro vypracování oponentského posudku na grantové projekty GA ČR slouží webovská aplikace pro oponenty do které se oponent přihlásí jménem a heslem, které obdržel v dopise se žádostí o posouzení grantového projektu GA ČR.
Vstup do aplikace pro vypracování posudku na grantový projekt

Jak vypracovat odborný posudek návrhu projektu
K vypracování posudku jsou určeny aplikace pro oponenty dostupné z výše uvedených odkazů. Formuláře se vyplní přímo v aplikaci.
V dotazníkové části formulářů jsou shrnuta základní kritéria pro hodnocení návrhu. Ke každému hledisku vyjádřete své mínění ve slovním komentáři. Každé hledisko rovněž ohodnoťte uvedením příslušného počtu bodů ve stupnici (1 = nejnižší hodnocení, 10 = nejvyšší hodnocení) do rámečku v levé části formuláře na druhé straně. Nejvyššími body hodnoťte pouze vynikající projekty přinášející nová poznání v oboru a projekty s vynikající úrovní zpracování.
Vzory formulářů posudku pro:

Posudek standardního projektu (RTF)

Posudek postdoktorského projektu (RTF)

Posudek doktorského projektu (RTF)

Posudek bilaterálního projektu (RTF)

Při vypracovávání posudku prosíme o maximálně objektivní a kritický přístup s přihlédnutím k Obecným kritériím hodnocení uvedeným níže. Pokud z jakýchkoliv důvodů nemůžete posudek vypracovat, prosíme o sdělení, abychom mohli zajistit dalšího posuzovatele. Domníváte-li se, že projekt není z Vašeho oboru, sdělte nám prosím obory nebo specializace, v nichž byste byl(a) ochoten(a) posuzovat projekty GA ČR.
Posudek je důvěrným materiálem, s jehož závěry může GA ČR seznámit navrhovatele nebo uchazeče pouze při zachování plné anonymity posuzovatele. Za zcela důvěrný materiál je nutno považovat i návrh projektu, který prosíme zničte.


Obecná kritéria hodnocení projektů