• Internetový prohlížeč:  GA ČR doporučuje prohlížeč Mozila, který je volně stažitelný na adrese www.czilla.cz   přes   Mozilla Firefox 1.5.0.7 - stáhnout nejnovější verzi.
    MS Internet Explorer verze 6.0 lze rovněž použít - v některých případech však nepracuje adekvátně v důsledku chyb v software firmy Microsoft.
  • Nastavte rozlišení obrazovky: Start -> Nastavení -> Ovládací panely -> Zobrazení -> zvolte záložku Nastavení -> posuvný ukazatel v části Rozlišení obrazovky nastavte na hodnotu minimálně 1024×768 pixelů.
  • Pokud vaše webová aplikace nehlásí chybu, a přesto se formuláře neotevřou, je nutno následovně upravit nastavení prohlížeče, neboť používáme cookies.
    Nastavte v MS IE prohlížeči:
    Nástroje -> Možnosti Internetu -> Osobní údaje -> posuvný ukazatel do spodní polohy.
    Nástroje -> Možnosti Internetu -> Zabezpečení -> zvolit položku Vlastní úroveň -> Skriptování - všude zaškrtnout povolit.
    Nástroje -> Možnosti Internetu -> Upřesnit -> Zakázat ladění skriptů.
    Zobrazit -> Velikost textu -> Střední nebo Menší (To je důležité pro tisk formulářů, aby se neroztáhly na více stránek než je třeba.)
  • Je možné, že při použití prohlížeče nebude ve formulářích zcela správná čeština. V tom případě nastavte správné kódování: kdekoliv v dokumentu klikněte pravým tlačítkem myši a najeďte na položku Kódování -> Středoevropské jazyky.

Pro zobrazování - souborů ve formátu *.pdf , je třeba mít nainstalován prohlížeč Acrobat Reader verze 6.0CZ (volně ke stažení na adrese http://www.amsoft.cz/Produkty/Adobe/acrobat/readstep.html).

Pokud Adobe Reader neotevře zvolený soubor, zkuste zvolit následující postup:
- v prohlížeči odstraňte všechny dočasné soubory internetu (v MS IE je to: Nástroje -> Možnosti internetu -> Obecné -> tlačítko “odstranit soubory” - označit “odstranit všechny soubory” - OK);
- v Adobe ReaderÚpravy -> Předvolby… -> v levém okně zvolte “Internet” - zrušte zaškrtnutí volby “zobrazovat v pdf prohlížeči - potvrďte OK.

Další pokyny a podrobnosti naleznete v popisech u jednotlivých formulářů grantových přihlášek a v aplikacích určených pro zpravodaje.