Divy přírody v centru Prahy

K oslavám Mezinárodního roku biodiverzity se 22. června 2010 přidala také putovní výstava velkoformátových fotografií přírodních scenérií a zvířat ze 48 zemí Evropy Wild Wonders, kterou hostí pražské Alšovo nábřeží u Rudolfina.


Cela Animace VPZ
Foto: Stanislava Kyselová, Akademický bulletin

Unikátní expozici zaštítil premiér ČR Jan Fischer a ministryně životního prostředí Rut Bízková, jež k tématu výstavy uvedla: „Ničení a úbytek původních ekosystémů a živočišných a rostlinných druhů je jedním z hlavních globálním problémů dneška. Proto letos v březnu ministři životního prostředí členských států EU odsouhlasili cíle k ochraně biodiverzity a zavázali se do roku 2020 zastavit úbytek biologické rozmanitosti a degradaci ekosystémových služeb.“ Na projektu, jež měl premiéru 27. května 2010 v nizozemském Haagu, se podílelo 69 fotografů; vybíralo se takřka z 200 000 fotografií pořízených za posledních 15 měsíců. Každou evropskou zemi zastupuje minimálně jedna fotografie.
Výstava by měla do roku 2010 procestovat nejen Evropu, ale i Severní Ameriku a Čínu. V Praze ji budete moci navštívit do 22. srpna 2010. Fotografie si můžete prohlédnout na www.wild-wonders.com.
-lsd-


1.7.2010

OHLASY

Reakce na článek V medicíně a inženýrství to musí fungovat
Dr. Karel Janák,
Norwegian Institute of Public Health

Jak hodnotí vědci diskuzi Věda – Politika – Věřejnost
Prof. Rudolf Zahradník, prof. Jana Musilová, prof. Milena Bartlová, prof. Stanislav Štech

Archiv ohlasů