SSČ AV ČR, v.v.i.
Národní 1009/3
110 00 Praha 1
tel.:  +420 221 403 111
fax.: +420 221 403 307
e-mail:
ssc@ssc.cas.cz

Videoprezentace

videovizitka-nahled.jpg

Připravované akce

Otevrena veda v Novych hradech

Důležité odkazy

pozornost-banner.jpg

Knihkupectví Academia Ostrava se podařilo zachránit

Po velmi náročných jednáních s majitelem objektu, díky přispění a pomoci představitelů Moravskoslezského kraje, statutárního města Ostravy, Ostravské univerzity, díky aktivnímu přístupu vedení Akademie věd České republiky a za velkého zájmu kulturní veřejnosti se podařilo prakticky na poslední chvíli zvrátit rozhodnutí o ukončení provozu Knihkupectví Academia Ostrava z dubna letošního roku a vytvořit podmínky umožňující pokračovat v jeho činnosti.

 

Po krátké letní přestávce, nutné pro přeskupení nových nájemců v objektu, bude opět otevřena prodejna s převážně odbornou a populárně naučnou literaturou v prvním patře na původní adrese: Knihkupectví Academia, Zámecká 2, Ostrava.

Poděkování patří především hejtmanovi Moravskoslezského kraje Ing. Jaroslavu Palasovi, starostovi městské části Moravská Ostrava-Přívoz Ing. Miroslavu Svozilovi, děkance FF OU doc. Evě Mrhačové, řediteli Ústavu geoniky AV ČR, v. v. i., prof. Radimu Blahetovi a v neposlední řadě i všem občanům statutárního města Ostravy a Moravskoslezského kraje, kteří opět prokázali, že fungující občanská společnost může výrazně posunout misky vah ve prospěch dobré věci i přes výrazně nepříznivou ekonomickou situaci.
Poděkování rovněž zaslouží zástupci firmy Mobil pohotovost, která se stává novým nájemcem celého objektu a svým vstupem do regionu umožní právě na této adrese další činnost knihkupectví, a v neposlední řadě majiteli objektu, jenž změnu akceptoval.

Odborná i laická veřejnost, zástupci akademické obce a všichni další budou nadále vítanými
návštěvníky a zákazníky ve staronových prostorách Knihkupectví Academia v Ostravě.

 

TISKOVÁ ZPRÁVA

11.6.2010

Akademie věd ČR - Akademie věd ČR

Vyhledávání

Celý intranet Aktuální oblast