Hlavní stránka   | Kontakt   |   English Czech

Pro veřejnost

Ústav fyzikální chemie J.Heyrovského AV ČR, v.v.i. je výzkumnou institucí, která po řadu let patří mezi špičková pracoviště Akademie věd České republiky zabývající se výzkumem v oblasti fyzikální chemie.

3nastrojeTyto české stránky byly vytvořeny za účelem prezentovat výzkum v ústavu novinářům, technickým pracovníkům a manažerům v aplikační sféře, studentům středních a vysokých škol (tj. možným budoucím pracovníkům vědy, výzkumu či vývoje), pedagogům středních či základních škol a zájemcům z laické veřejnosti. Struktura stránek a informace na nich zveřejňované jsou proto odlišné od stránek v anglickém jazyce, které jsou převážně určené českým a zahraničním vědeckým a technickým pracovníkům.

České stránky Vás také budou aktuálně seznamovat s připravovaným programem každoroční celoakademické akce Týden vědy a techniky, v rámci něhož pořádáme na našich pracovištích Dny otevřených dveří (klikni na program DOD 2010); s různě zaměřenými výstavami a dalšími akcemi představujícími ÚFCH JH, ať již se jedná o vědu a výzkum, vzdělávání či popularizaci vědeckých výsledků.

Spolupráci se studenty je věnován projekt Tři nástroje, na jehož stránkách naleznete aktualizované informace o aktivitách pořádných pro tuto cílovou skupinu (klikni na logo vpravo).



V odkazu STRUKTURA a KONTAKT jsou představeny řídící, výkonné a kontrolní orgány ústavu a také základní kontaktní údaje.

Odkaz LIDÉ přináší abecední seznam našich zaměstnanců včetně PGS studentů a hostů s jejich aktuálními kontaktními údaji.

Odkaz OCENÉNÍ informuje o cenách každoročně udělovaných různými tuzemskými či zahraničními institucemi vědeckým pracovníkům za jejich vynikající pracovní úspěchy. Pod jednotlivými oceněními najdete krátká představení laureátů cen z našeho ústavu.

V odkazu VÝROČNÍ ZPRÁVY uveřejňujeme shrnutí vědecké činnosti (včetně informací o hopodaření s finačními prostředky a auditu) za poslední roky (od roku 2004).

Odkaz KNIHOVNA zájemce seznámí např. s knižním a časopisovým fondem ústavu, poskytne informace o různých databázích odborných publikací a jejich vydavatelstvích, přináší seznam knihoven v České republice a další informace z oblasti odborné literatury.

Každodenní práce vědců, odborných pracovníků a studentů z ústavu, jejich projekty, úspěchy, ocenění, spolupráce s ostatními institucemi atd. jsou často uveřejňovány v podobě tiskových zpráv a po té pupularizovány prostřednictvím médií (tisk, rozhlas, televize). V odkazu MÉDIA přinášíme vybrané články a pořady o dění v našem ústavu (z let 2005-2010) i s příslušnými odkazy, ze kterých lze mediální výstupy poslechnout či zhlédnout.

Odkaz ODDĚLENÍ vás stručně seznámí s výzkumem v celém ústavu. V současné době je tato stránka propojena s anglickými stránkami, takže informace o výzkumu jednotlivých oddělení jsou dostupné zatím pouze v anglickém jazyce.

Odkaz VÝBĚROVÁ ŘÍZENÍ přináší informace o vyhlášovaných VŘ na dodávky prací, zařízení a přístrojů a rovněž přináší informace o výsledku VŘ a vybraných dodavatelích.

Informaci v českém jazyce o konkrétním zaměření téměř dvacítky vědeckých pracovišť (napříč všemi odděleními ústavu) přinášejí stránky projektu s názvem TŘI NÁSTROJE, který je mimojiné také určený k dalšímu vzdělávání hlavně středoškolských, popř. vysokoškolských či PGS studentů, které ústav uskutečňuje ve formě letních škol či seminářů. V odkazu VIRTUÁLNÍ EXKURSE nejen že naleznete textové a obrazové informace o výzkumu na konkrétních pracovištích, ale celá řada pracovišť se dnes může představit i krátkým minutovým videošotem, jenž Vám nabídne sice stručnou ale poměrně komplexní informaci o svém zaměření. Tyto stránky se budou průběžně doplňovat o profily dalších pracovišť a o představení zajímavých projektů řešených v ústavu.


Co dodat závěrem - Vítejte v ÚFCH JH !



Hlavní stránka   | Kontakt   |
Webdesign 2010 Hana Francová TOPlist

NAVRCHOLU.cz