HledatMapa stránek

Příběh kapky

Týden vědy a techniky 2010

Tradiční celoakademická akce Týden vědy a techniky se  letos stejně jako v minulých letech bude konat v prvním listopadovém týdnu v  celé řadě akademických institucí nejen v Praze, ale i v několika dalších městech České republiky.

V rámci celoakademického Týdne vědy a techniky i náš ústav bude opět  pořádat tradiční Dny otevřených dveří ÚFCH JH a to ve středu a čtvrtek 3. a  4. listopadu 2010.


mozaika_UFCHJH.JPG
V rámci letošního cyklu popularizačních přednášek programu Dne otevřených dveří  budete mít možnost poznat  vždy jednoho ze tří mladých vědců, dva muže a jednu ženu, tedy  zdatné přednášející a protagonisty dokumentárního snímku "Homo Scientist jr."  představujícího „mladého vědce jako běžného člověka“ a současně „mladého člověka profesí vědce“. Při své návštěvě mj. zhlédnete jmenovaný snímek, který vás zavede do jejich osobního i pracovního prostředí a nabídne jejich odpovědi na otázky, kdy s vědou začali, kdo je k ní přivedl, co jim dává a bere, jaké koníčky je dobíjejí  či kde nalézají např. inspiraci pro své vědecké bádání, které Vám poté představí ve svých přednáškách… Zájemci obdrží DVD s filmem po skončení přednášky. Podrobný program pro dny 3. a 4.11. najdete zde.

Prohlédněte si naši nabídku a  rezervujte si svá místa v posluchárně a na exkursích do laboratoří...... (mailem či telefonem).

Vedle nich budete mít i možnost navštívít naši výstavu mikroskopických snímků různých materiálů  s názvem Mikroskopy - oči do nanosvěta (v budově AV ČR na Národní 3, ve dnech 1.-5.11. - info zde), či si můžete zajít  poslechnout i  další přednášky našich vědců v jiných termínech Týdne VaT a na jiných místech v Praze (Michal Fárník na téma Létající nanolaboratoře....  přednáší 2.11.od 11 hodin v Městské knihovně na Mariánském náměstí v Praze 1;  Květa Stejskalová uvede v pořadu "Homo Scientist jr." stejnojmenný dokument o mladých vědcích v ÚFCH JH a poté kolegu Romana Čuríka, fyzika, výpočtáře, který pohovoří o  roli elektronů nejen ve fyzice,  chemii a biologii, ale i v jeho životě ...  - 2.11. od 11 hodin v  Ústavu pro českou literaturu AV ČR, Na Florenci 3)

Pro inspiraci k  návštěvě našeho ústavu o Týdnu vědy  a techniky 2010  si projděte ohlédnutí za rokem 2008... či  DOD v roce 2007.

Ilustrační fota z několika akcí pod hlavičkou TVT 2009
 (1-natáčení reportáže do pořadu PRIZMA v hale ústavu při měřeních stopových látek v lidském dechu; 2 - přednáška "J.Heyrovský-profil Nobelisty"; 3 - exkurse na elektrochemické pracoviště; 4 - návštěvníci expozice naší putovní výstavy Příběh kapky v Brně na Hvězdárně M. Koperníka)
web_DSC_0315.JPG
predn_DSC_1536.jpg
web_DSC_0334.JPG
Brno_vystava_DSC_1683.JPG

Jistý obrázek, jak u nás DOD probíhá, nabídne tedy i reportáž České televize natočená v ústavu 5.11. 2009 a odvysílaná v pořadu PRIZMA (14.11.2009 - spustit zde).

Co dodat - přijďte se přesvědčit,
že VĚDA NENÍ NUDA,
že sice není EASY,
ale je COOOOOOOL  !!!!  
TVT_banner_200_150.jpg
www.tydenvedy.cz


AKTUALITY

20.9. - Pokračuje příprava Dnů otevřených dveří v ústavu (3. a 4.11.2010)

Letošní Dny otevřených dveří  na  pracovištích našeho

21.5. -Letošní Seminář studentů ÚFCH JH úspěšně skončil

Každoroční Seminář studentů, který se letos již potřetí konal v konferenčním centru  AV ČR  v

17.5. - Jedna z cen Učené společnosti pro středoškoláky putuje i do našeho ústavu...

Na XVI. valném shromáždění Učené společnosti České republiky byly v dopolední

30.4. - Vrcholí přípravy na letošní Seminář studentů ÚFCH JH

Tradiční každoroční  seminář studentů se bude konat opět v konferenčním centru v zámku Liblic

29.4. - Krajské kolo SOČ: máme 1. místo v oboru fyzika !

Náš dlouholetý středoškolský stážista Vít Svoboda  (stážuje od. r. 2007, školitel

Ústav fyzikální chemie J. Heyrovského AV ČR

Hlavní strana | O projektu | Aktuality | Léto chemiků 2009 | Letní škola 2008 | Stáže v laboratořích | Seminář studentů | Virtuální exkurse | Pro pedagogy | Týden vědy | Toulky historií | Kontakt | Projektový tým


Webdesign©2010 Hana Francová - FlexyWEB TOPlist