Sociologický časopis / Czech Sociological Review má výrazně vyšší impakt faktor

Vloženo dne:
03.11.2010
Sociologický časopis / Czech Sociological Review vydávaný Sociologickým ústavem AV ČR, v.v.i., má aktuální impaktový faktor 0,562. Časopis postoupil na 78. příčku ze 114 časopisů, které databáze Web of Science vede v kategorii Sociologie, a dostal se tak do těsného sousedství s mezinárodně známými a uznávanými sociologickými časopisy, jako jsou European Societies nebo Canadian Review of Sociology.

Nový impaktový faktor není vysoký ve srovnání zejména s přírodovědeckými časopisy, ale v kategorii Sociologie je to velmi dobrý výsledek. Tím spíše, že Sociologický časopis / Czech Sociological Review publikuje převážně články v českém jazyce, které nemohou mít velkou celosvětovou citovanost.

Za poslední dva roky se hodnota impaktového faktoru Sociologického časopisu / Czech Sociological Review více než ztrojnásobila. K příčinám tohoto pozitivního vývoje patří důraz redakční rady na výběr kvalitních článků s dostatečným potenciálem na širší ohlas a také skutečnost, že v databázi Web of Science, v níž se impaktový faktor publikuje, v posledních letech přibylo několik nových českých a slovenských časopisů, které články ze SČ citují.

Impaktový faktor je důležitý bibliometrický údaj udávající průměrnou citovanost článků v daném časopise v posledních třech letech. Letos zveřejněné impaktové faktory zachycují průměrnou citovanost článků vyšlých v letech 2007 a 2008 články vydanými v roce 2009.

Zájemci o nabídnutí rukopisu k publikaci v Sociologickém časopise / Czech Sociological Review mohou kontaktovat redakci na e-mailové adrese sreview@soc.cas.cz nebo navštívit webové stránky časopisu sreview.soc.cas.cz.

 

verze pro tisk seznam všech článků