SSČ AV ČR, v.v.i.
Národní 1009/3
110 00 Praha 1
tel.:  +420 221 403 111
fax.: +420 221 403 307
e-mail:
ssc@ssc.cas.cz

Týden vědy a techniky

tvt.jpg

Věda na vaší straně

Get the Flash Player to see this player.

 

Připravované akce

Důležité odkazy

pozornost-banner.jpg

EURAXESS Centrum vás zve na Měsíc mobility

Mobilita vědecko-výzkumných pracovníků je jedním ze základních předpokladů úspěšného rozvoje výzkumu a vývoje v Evropské unii. Možnost sdílet znalosti a učit se novým poznatkům v prostředí mezinárodních týmů, získat přístup ke špičkově vybaveným laboratořím nebo se podílet na nových vědecko-výzkumných projektech – to vše umožňují programy a centra na podporu mobility.

 

EURAXESS Centrum Česká republika, působící při Středisku společných činností AV ČR, v. v. i., pořádá ve spolupráci s projektem PROMOTE sérii seminářů realizovaných v jedenácti regionech po celé ČR. Jejich cílem je seznámit odbornou veřejnost s možnostmi podpory dlouhodobé i krátkodobé mobility vědecko-výzkumných pracovníků.
 
Na seminářích budou mít účastníci možnost se seznámit se službami EURAXESS Centra ČR a obdobných evropských center, získat přehled o grantových schématech, vyslechnout praktické zkušenosti vědců, kteří již stáže či jiné formy vědecko-výzkumné mobility absolvovali a navázat kontakty s konzultanty, kteří jim mohou pomoci při realizaci zamýšleného pobytu v zahraničí.“ říká Viktória Bodnárová z Euraxess Centra, Střediska společných činností AV ČR, v.v.i.
 
Harmonogram seminářů Měsíc mobility – Věda v pohybu:
 
2.11              Ústí nad Labem
3.11.               Liberec
4.11.               Hradec Králové
9.11.               Ostrava
10.11.             Zlín
11.11.             Brno
15.11.             Olomouc
16.11.             Pardubice
22.11.             České Budějovice
23.11.             Plzeň
24.11.             Praha
 
EURAXESS Centrum, které vzniklo v roce 2005 v rámci Střediska společných činností AV ČR v. v. i., nabízí pomoc především zahraničním vědecko-výzkumným pracovníkům i jejich rodinám. Zahraniční vědečtí pracovníci získají důležité informace o vstupu do země, povolení k pobytu, ubytování a další užitečné služby. EURAXESS Centrum, pomocí center v jednotlivých krajích, pomáhá zahraničním vědeckým pracovníkům po celé ČR.

  

Více informací o Euraxess Centru České republiky naleznete na stránkách www.euraxess.cz . Případné dotazy Vám zodpovíme na tel.. 221 146 382, 387,  e-mail: mccr@ssc.cas.cz.

13.10.2010

Akademie věd ČR - Akademie věd ČR

Vyhledávání

Celý intranet Aktuální oblast