SSČ AV ČR, v.v.i.
Národní 1009/3
110 00 Praha 1
tel.:  +420 221 403 111
fax.: +420 221 403 307
e-mail:
ssc@ssc.cas.cz

Týden vědy a techniky

tvt.jpg

Věda na vaší straně

Get the Flash Player to see this player.

 

Připravované akce

Důležité odkazy

pozornost-banner.jpg

Otevřená věda II: Další studenti se mohou hlásit na vědecké stáže

Již po třetí se mohou nadaní studenti hlásit na vědecké stáže Otevřené vědy II, které úspěšně běží od ledna 2010. Od počátku nového školního roku 2010–2011 se nabízí příležitost nahlédnout do světa vědy dalším talentovaným studentům. Mimopražští středoškoláci se na ně mohou hlásit do 1. října 2010. Studenti mají možnost si vybírat z více než 100 témat z biologie, chemie, fyziky, matematiky a informatiky i geologie a geografie – bude pro ně připraveno více než 35 nových studentských stáží.

 

Nová i doposud neobsazená témata a informace o způsobu, jak se do projektu zapojit, naleznete na webových stránkách projektu: www.otevrena-veda.cz. Nové stáže pod vedením vědeckých pracovníků ústavů a univerzit se uskuteční od října 2010 do ledna 2012.
 
Ukončené stáže přinášejí první výsledky. Studenti si připravují vědecké práce, se kterými se zúčastní celostátní soutěže ve středoškolské odborné činnosti (SOČ). Ti nejúspěšnější své výsledky následně představí v mezinárodních studentských soutěžích. Nadšení z mnohdy oboustranně přínosné práce nechybí ani na straně školitelů, jak potvrzuje lektor Aleš Vítek, který spolupracoval se studentem Miroslavem Rapčákem na tématu Vlastnosti molekulových a atomových klastrů – počítačové modelování. Přírodní vědy by se neměly učit zpaměti, studenti by měli být vedeni zejména k jejich pochopení. Přál bych si, aby projektů typu Otevřená věda II existovalo více – aby motivovaly zájem studentů a – také vědce, aby tyto nadšené mladé talenty měli chuť vést a učit,“ uzavírá své působení na projektu Vítek. Další zkušenosti stážistů a lektorů si můžete prohlédnout v galerii: Videoreportáže.   
 
Poznejte s námi také talentované stážisty Otevřené vědy II. Studenti nám představili nejen téma jejich stáže, ale dozvěděli jsme se také o tom, co je na vědě zajímá, baví a fascinuje. Řekli nám, jak se k vědě dostali, proč se o ni zajímají i jaké plány mají do budoucna. Více se dozvíte v na webové stránce projektu v sekci: Medailonky stážistů.
 
Realizátor projektu – Středisko společných činností AV ČR, v. v. i. – na projektu spolupracuje s 19 ústavy Akademie věd ČR a osmi univerzitami po celé České republice.
 

 

13.9.2010

Akademie věd ČR - Akademie věd ČR

Vyhledávání

Celý intranet Aktuální oblast