SSČ AV ČR, v.v.i.
Národní 1009/3
110 00 Praha 1
tel.:  +420 221 403 111
fax.: +420 221 403 307
e-mail:
ssc@ssc.cas.cz

Týden vědy a techniky

tvt.jpg

Důležité odkazy

pozornost-banner.jpg

EURAXESS Centrum úspěšně zakončilo Měsíc mobility

Série seminářů „Měsíc mobility – věda v pohybu“, společná iniciativa EURAXESS Centra Česká republika a projektu PROMOTE, byla úspěšně zakončena 24. listopadu 2010 v Technologickém centru v Praze. V průběhu listopadu měli vědecko-výzkumní pracovníci možnost navštívit obdobné semináře v 11 městech České republiky. Akce „Měsíc mobility“ vzbudila zájem, ve všech regionech měly semináře velkou účast a po jejich ukončení následovala vždy živá debata. Fotogalerie

Účastníci se setkali se zástupci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, s odborníky z center na podporu mobility a jejich službami, získali přehled o možnostech financování krátkodobých i dlouhodobých stáží, vyslechli si praktické zkušenosti vědců, kteří již stáže absolvovali a navázali řadu potřebných kontaktů.

Zájemci se seznámili i s možností využít při plánování svých zahraničních pobytů služeb evropské sítě EURAXESS, jejichž činnost jim byla představena na příkladu jednoho z nejlepších center v Evropě, kterým je EURAXESS Centrum Česká republika při Středisku společných činností AV ČR, v. v. i. EURAXESS nabízí vědecko-výzkumným pracovníkům pomoc a poradenství při zařizování pobytů v hostitelské zemi, zejména těch dlouhodobých. Konkrétně poskytuje důležité informace o vstupu do země, povolení k pobytu, pracovním povolení, nabídce pojištění, zdravotní péči, finančních záležitostech a školství. Kromě služeb poskytovaných jednotlivým pracovníkům mohou servis sítě EURAXESS využívat také zaměstnavatelé z řad vědecko-výzkumných institucí.
Síť EURAXESS je jednou z nejvýznamnějších evropských iniciativ poskytujících komplexní podporu pro zaměstnávání výzkumně-vývojových pracovníků v zahraničí. Do této sítě je zapojeno 36 vzájemně spolupracujících, zejména evropských zemí, s více než 200 servisními centry.

Více informací o Euraxess Centru České republiky naleznete na stránkách www.euraxess.cz . Případné dotazy Vám zodpovíme na tel.. 221 146 382, 387,  e-mail: mccr@ssc.cas.cz.

 

3.12.2010

Akademie věd ČR - Akademie věd ČR

Vyhledávání

Celý intranet Aktuální oblast