Academia 

Video pro média

 

Get the Flash Player to see this player.

 

 

Západočeská universita a science centrum Techmania zahájili koncem roku 2010 společný pilotní projekt s názvem Scicom Basic.
Jeho cílem je na Západočeské universitě nastartovat  vzdělávání  v komunikaci vědy.

Další videa

OAT audiovizualni studio

Foto pro média

Videovizitka AV ČR

projekt BIOCEV

 

Get the Flash Player to see this player.

Více o projektu

projekt CZECHGLOBE

Otevřená věda

otevrena.jpg

Vybrané zprávy

Václav Pačes: Naši vědci už odcházejí za hranice

V pořadu Interview ČT24 Václav Pačes uvedl: "Na vědu a výzkum se rozpočet nekrátí. Krátí se specificky Akademii na základě naprosto skandálních kritérií. Akademie věd je naopak připravena se v této době vzdát peněz. Jsme v ekonomické recesi, máme tady povodně. To jsou samozřejmě priority, kam musí peníze přijít. Nám nejde o to, abychom si navyšovali rozpočet nebo aby se nám peníze nebraly."

více zde

Výbor pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu požaduje zachování institucionální podpory Akademie věd na úrovni roku 2009

Výbor pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu doporučuje Poslanecké sněmovně ČR požádat vládu ČR o zachování institucionální podpory Akademie věd ČR ve výhledu rozpočtu na rok 2011 - 2012 na úrovni roku 2009.

více zde

Jiří Rákosník: Jak „umleli“ návrh rozpočtu na výzkum a vývoj

Opravdu se neděje nic dramatického? Stovky vědců, kteří v důsledku institucionálního podfinancování odejdou z pracovišť Akademie věd, nenajdou práci na vysokých školách. Uplatní se snad v průmyslu, který hlasitě žádá státní podporu místo aby investoval do výzkumu? Proč tedy podniky nevytvoří pracovní místa pro výzkumníky a nenabídnou jim lepší podmínky, aby k nim přešli a pracovali podle jejich požadavků?

více zde

Zakončení projektu Resurrected Treasure

Dne 31. prosince 2010 byl ukončen projekt Resurrected Treasure (Instrumentarium for the Historical Photography Fund Processing), podporovaný Finančním mechanismem EHP a Norska, s přispěním českého státního rozpočtu, jako subprojekt reg. č.: A/CZ0046/2/0016 Fondu pro podporu výzkumu NVF o.p.s.

UDU_logo_nove.jpg logo-EHP.jpg logo-NF.jpg

 
Cílem rok a půl trvajícího projektu, dotovaného částkou 140 tisíc euro, bylo vytvoření metodologické a faktografické základny pro zpracovávání historické fotografické dokumentace. Materiálovou základnou výzkumu byly v evropském měřítku jedinečné fondy historické fotografie Ústavu dějin umění AV ČR, v. v. i. V rámci projektu byl modelově zpracován vybraný vzorek materiálu v počtu 22 tisíce fotografií, včetně účelové digitalizace a databázového zpřístupnění.
            
Důležitým cílem projektu bylo též sdílení získaných informací a vytváření komunikačního prostoru v oblasti péče a ochrany fotografických sbírek, k čemuž přispěly celkem čtyři workshopy a odborná zasedání. Poznatky projektu byly mimo jiné shrnuty v reprezentativní monografické publikaci.
    
Na projektu spolupracovalo norské národní muzeum pro fotografii Preus museum v Hortenu a Seminář dějin umění Masarykovy univerzity v Brně.

      
Kontakt
PhDr. Jiří Roháček, CSc.  - Manažer projektu, Ústav dějin umění AV ČR, v.v.i.
Husova 4, 110 00 Praha 1
tel.: +420 221183399, e-mail: rohacek@udu.cas.cz
 

3.1.2011

Akademie věd ČR - Pro média

Vyhledávání

Celý intranet Aktuální oblast