SSČ AV ČR, v.v.i.
Národní 1009/3
110 00 Praha 1
tel.:  +420 221 403 111
fax.: +420 221 403 307
e-mail:
ssc@ssc.cas.cz

 

ID datové schránky:

6vtfr9w

Vizitka SSČ AV ČR, v. v. i.

videovizitka SSC

 

Rok chemie 2011: Snídaně vědkyň

snidane-vedkyn.jpg

Připravované akce

Důležité odkazy

Zahajujeme Mezinárodní rok chemie 2011

Mezinárodní organizace UNESCO a Mezinárodní unie čisté a aplikované chemie IUPAC vyhlásily rok 2011 Mezinárodním rokem chemie.Česká společnost chemická ve spolupráci s výzkumnými a vzdělávacími institucemi s chemickým zaměřením a se zástupci chemického průmyslu chystá pro tento rok řadu akcí pro širokou veřejnost – pro všechny, kteří chtějí o chemii vědět více než jen to, že je dobrým tématem katastrofických zpráv.

 

Mezinárodní rok chemie bude 18. ledna 2011 na půdě Akademie věd ČR zahájen tiskovou konferencí. Za účasti zástupců institucí, které na přípravách Mezinárodního roku chemie spolupracují, zde budou představeny aktivity a události, jež se v souvislosti s Mezinárodním rokem chemie uskuteční u nás i v zahraničí.

Tisková konference zároveň uvede i jeho první aktivitu – Snídani vědkyň. Myšlenka uspořádat akci věnovanou právě ženám v chemických oborech vznikla v Brisbane na University of Queensland a jejím cílem je propojit telemostem v jediný den (18. ledna 2011) ženy-vědkyně z celého světa. „Snídaně vědkyň“ se tak kontinuálně uskuteční např. v Toulouse, Krakově, Lundu či Wokingu. Praha při této příležitosti nebude chybět: Snídaně vědkyň se uskuteční v reprezentativním sále Akademie věd ČR na Národní 3.

 
Get the Flash Player to see this player.
fileType=singleRemCont url=/var/voxdata/press/110110_snidanevedkyn.flv iurl=/miranda2/m2/videogalerie/img/rok-chemie-2011-video.jpg width=400 height=280 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false
Součástí české „Snídaně“ bude panelová diskuse významných vědkyň z oboru chemie na téma „ chemie v životě, ženy ve vědě, ženy v chemii“, dále bude věnována chemii a Mezinárodnímu roku chemie, postavení chemie mezi jinými vědními obory. Pozvané dámy budou hovořit také o tom, proč je láká právě práce ve vědě a v chemických oborech a zda se na chemii nahlíží jako na obor spíše mužský. Součástí „Snídaně“ bude videokonference s Krakovem, kde si za téma zvolili život Marie Curie-Sklodowské. České badatelky budou s polskými kolegyněmi hovořit o jejím významu pro dnešní chemii a její inspiraci pro ženy-vědkyně. Účast na Snídani vědkyň přislíbily: prof. RNDr. Jitka Ulrichová, CSc., prof. Ing. Jitka Moravcová, CSc., prof. Ing. Gabriela Basařová, DrSc., Mgr. Jana Roithová, Ph.D., Ing. Dana Nachtigallová, Ph.D.

 

Tisková konference k zahájení Mezinárodního roku chemie 2011 a Snídaně vědkyň se uskuteční:
Kdy: 18. ledna 2010, 9:30 – 11:30 h
Kde: Akademie věd ČR, Národní 3, Praha 1, sál 205
 

13.1.2011

Akademie věd ČR - Akademie věd ČR

Vyhledávání

Celý intranet Aktuální oblast