Hledáme vědkyně a vědce, kteří mají zkušenost s pobytem na zahraničních vědeckých institucích, a zahraniční vědce a vědkyně působící v ČR

Vloženo dne:
18.02.2011
Národní kontaktní centrum - ženy a věda Sociologického ústavu Akademie věd ČR připravuje další ze série rozhovorů s vědeckými osobnostmi.

Tématem nového projektu „Vědci a vědkyně v pohybu“ jsou zkušenosti vědců a vědkyň s akademickou mobilitou.

 

Hledáme proto vědkyně a vědce, kteří v současnosti tráví či v minulosti strávili část své akademické dráhy v zahraničí, a také zahraniční vědce a vědkyně, kteří působí v českých vědeckých institucích. Tento projekt je volným pokračováním předchozích úspěšných sérií rozhovorů s vědkyněmi a akademickými páry, které vyústily v publikace  Vlastní pokoj: 10 pohledů (http://www.cec-wys.org/docs/vlastni_pokoj.pdf), Dámský gambit: zahájení vědecké dráhy (http://www.cec-wys.org/docs/Gambit_together.pdf) a Akademické duety: rozhovory o profesním a soukromém životě ve vědě (http://www.cec-wys.org/docs/Akademicke%20duety%20web.pdf).

Jedním z plánovaných výstupů projektu bude publikace editovaných a autorizovaných rozhovorů na webových stránkách www.zenyaveda.cz. Výběr z rozhovorů bude též publikován v knižní formě.

 

V případě Vašeho zájmu nebo jakýchkoliv dotazů se, prosím, obraťte na Alici Červinkovou (alice.cervinkova@soc.cas.cz), nebo Martu Vohlídalovou (marta.vohlidalova@soc.cas.cz).

 

verze pro tisk seznam všech článků