Academia 

Video for Media

Photos for Media

RSS  

Introduction of ASCR

BIOCEV

 

Get the Flash Player to see this player.

More about BIOCEV project

Open Science

otevrena.jpg

Zakončení projektu Resurrected Treasure

Dne 31. prosince 2010 byl ukončen projekt Resurrected Treasure (Instrumentarium for the Historical Photography Fund Processing), podporovaný Finančním mechanismem EHP a Norska, s přispěním českého státního rozpočtu, jako subprojekt reg. č.: A/CZ0046/2/0016 Fondu pro podporu výzkumu NVF o.p.s.

UDU_logo_nove.jpg logo-EHP.jpg logo-NF.jpg

 
Cílem rok a půl trvajícího projektu, dotovaného částkou 140 tisíc euro, bylo vytvoření metodologické a faktografické základny pro zpracovávání historické fotografické dokumentace. Materiálovou základnou výzkumu byly v evropském měřítku jedinečné fondy historické fotografie Ústavu dějin umění AV ČR, v. v. i. V rámci projektu byl modelově zpracován vybraný vzorek materiálu v počtu 22 tisíce fotografií, včetně účelové digitalizace a databázového zpřístupnění.
            
Důležitým cílem projektu bylo též sdílení získaných informací a vytváření komunikačního prostoru v oblasti péče a ochrany fotografických sbírek, k čemuž přispěly celkem čtyři workshopy a odborná zasedání. Poznatky projektu byly mimo jiné shrnuty v reprezentativní monografické publikaci.
    
Na projektu spolupracovalo norské národní muzeum pro fotografii Preus museum v Hortenu a Seminář dějin umění Masarykovy univerzity v Brně.

      
Kontakt
PhDr. Jiří Roháček, CSc.  - Manažer projektu, Ústav dějin umění AV ČR, v.v.i.
Husova 4, 110 00 Praha 1
tel.: +420 221183399, e-mail: rohacek@udu.cas.cz
 

3 Jan 2011

The Academy of Sciences of the Czech rebublic - For media

Search

All intranet Current section