SSČ AV ČR, v.v.i.
Národní 1009/3
110 00 Praha 1
tel.:  +420 221 403 111
fax.: +420 221 403 307
e-mail:
ssc@ssc.cas.cz

 

ID datové schránky:

6vtfr9w

Vizitka SSČ AV ČR, v. v. i.

videovizitka SSC

 

Akademie věd a Národní divadlo

 

don-giovanni.jpg

 

Připravované akce

Důležité odkazy

Kurz Komunikace s médii úspěšně zahájen

Popularizovat vědní obory a výsledky bádání v nich považujeme za jednu ze svých priorit. Dokázat vysvětlit široké veřejnosti, jak důležité výzkumné projekty probíhají, není vůbec snadné. I z těchto důvodů připravil Odbor projektů a grantů kurz „Komunikace vědy prostřednictvím médií“. Cílem připravovaného kurzu je seznámení vědecké obce s prostředky komunikace vědy v dnešním mediálním světě, zlepšení propojení vědy a médií prostřednictvím posílení znalostí zástupců jednotlivých pracovišť AV ČR v oblasti efektivní popularizace a komunikace vědy a výzkumu. Prostřednictvím kurzu by taktéž mělo dojít k navázání užších lepších vazeb mezi vědeckými pracovníky a novináři představující jednotlivá média.

 

Tato vzdělávací akce byla zahájena dne 24. ledna 2011 prvním přednáškovým blokem v budově Akademie věd a bude pokračovat v dalších čtyřech blocích, až do března roku 2011. V průběhu kurzu seznámíme vědecké pracovníky zabývajícím se popularizací vědy, pracovníky mediálních a tiskových oddělení pracovišť Akademie věd ČR, jaké účelné prostředky využít při komunikaci s médii. Přínosné budou praktická cvičení před kamerou, psaní tiskových zpráv, prezentace dobrých příkladů popularizace v jednotlivých oblastech vědy i o úloze médií v této oblasti.

   

   

Get the Flash Player to see this player.
fileType=single url=http://stream.avcr.cz/press/110124_komunikace_vedy.flv iurl=/miranda2/m2/sys/galerie-obrazky/obrazky-novinky/110124_komunikace_vedy.jpg width=400 height=280 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false
 

11.2.2011

Akademie věd ČR - Akademie věd ČR

Vyhledávání

Celý intranet Aktuální oblast