Important links

International cooperation

 

ESO

EUSCEA

AlphaGalileo

WFSJ

Ministr školství schválil Plán výzev pro rok 2011

V rámci Plánu výzev Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace pro rok 2011 by mělo putovat více než 3,1 miliardy korun na další podporu české vědy a výzkumu. Plán, který 16. února 2011 schválil ministr školství Josef Dobeš, počítá s podporou projektů především v oblastech modernizace informačních zdrojů výzkumných organizací, v podpoře kvalitní infrastruktury vysokých škol, která je spojena s výzkumnými a inovačními aktivitami, v podpoře efektivní politiky VaV nebo podpoře finančních mechanismů pro zakládání nových technologických firem.

„Schválený Plán výzev pro letošní rok vnímám jako další z pozitivních signálů stabilizace a pokračujícího růstu kvality práce týmu pracovníků Sekce řízení Operačních fondů EU. Operační program VaVpI patří mezi priority, ve kterých chceme uspět a dodržet tak naplánovaný harmonogram. V tuto chvíli tedy mohu potvrdit, že jsme na dobré cestě,“ shrnul ministr Josef Dobeš.


Mezi podporovanými projekty budou ty, které se zaměří na zlepšení přístupu k informacím na vysokých školách, na modernizaci knihoven a informačních středisek výzkumných organizací nebo nákup nezbytných technologií a služeb.


„Abychom se mohli bavit o možnostech růstu inovací v ČR díky kvalitnímu výzkumu, musíme samozřejmě podpořit i kvalitní infrastrukturu a pracovní podmínky odborníků ve výzkumných týmech nebo vyšší dostupnost informací pro studenty na vysokých školách. Velkou novinkou, na kterou se chceme letos zaměřit je zakládání tzv. pre-seed fondů, díky nimž mohou být finančně podpořeny nově vznikající technologické firmy zaměřené na inovace a vývoj nových produktů a služeb,“ řekl ke schválenému plánu vrchní ředitel Sekce řízení programů EU Jaroslav Kuba.


Právě zakládání a řízení pre-seed fondů by mělo přispět k dalšímu sblížení oblastí výzkumu a vývoje s výrobním sektorem a s podniky.


Plán výzev naleznete zde: http://www.msmt.cz/file/14491


Zdroj: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
 

17 Feb 2011