Important links

International cooperation

 

ESO

EUSCEA

AlphaGalileo

WFSJ

VŠTE otevírá nové studium managementu dopravy

Pro Jihočeské zájemce o vysokoškolské studium dopravy bude od akademického roku 2011/2012 nově otevřena tříletá bakalářská specializace Management dopravy a přepravy na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích.

Nabídne prezenční i kombinovanou formu studia. Jejím odborným garantem je renomovaný dopravní expert docent Zdeněk Žemlička.

Půjde už o pátou specializaci v rámci oboru Ekonomika podniku, v němž se dosud studují specializace Finanční řízení a účetnictví, Pojišťovnictví a bankovnictví, Obchodní podnikání a Marketing. „Vycházíme tak vstříc požadavkům dopravních a spedičních firem nebo logistických areálů na přípravu kvalifikovaných odborníků. Věříme ale, že naši absolventi najdou uplatnění také ve veřejné správě,“ říká Marek Vochozka, pověřený rektor VŠTE. Právě veřejná správa je totiž největším objednavatelem dopravních výkonů v přepravě cestujících při zajištění dopravní obslužnosti daného území.

***
VŠTE vznikla v roce 2006 jako veřejná vysoká škola a nyní poskytuje vzdělání dvěma tisícovkám studentů v oborech Ekonomika podniku, Konstrukce staveb a Stavební management. / Vysoká škola technická a ekonomická sídlí v Českých Budějovicích ve vlastním areálu na Okružní ulici, kde mají studenti k dispozici rovněž ubytovací koleje, menzu a knihovnu se 4500 svazky odborné literatury.

 

24 Feb 2011