SSČ AV ČR, v.v.i.
Národní 1009/3
110 00 Praha 1
tel.:  +420 221 403 111
fax.: +420 221 403 307
e-mail:
ssc@ssc.cas.cz

 

ID datové schránky:

6vtfr9w

Vizitka SSČ AV ČR, v. v. i.

videovizitka SSC

 

Ceny nakladatelství Academia

 

ceny Academia

 

 

Připravované akce

Důležité odkazy

Zveme na Den Země s Akademií věd ČR 2011

Čeká na vás program akcí sestavený u příležitosti Dne Země 2011, jenž se každoročně po celém světě oslavuje 22. dubna. Připravili jej pracovníci Oddělení tektoniky a geodynamiky Geofyzikálního ústavu AV ČR a Odboru projektů a grantů Střediska společných činností AV ČR.

Přichystali jsme pro vás, středoškolské studenty a pedagogy, přednáškový cyklus, který reaguje jak na některé významné události, jež se v loňském roce odehrály (ničivá aktivita sopky Merapi v Indonésii, ropná katastrofa v Mexickém zálivu), tak vás zavede do významných zahraničních lokalit, kde čeští přírodovědci úspěšně bádají (výzkum oceánů, solná pohoří v Íránu). Aktuálně budete moci položit dotazy předním českým vědcům, týkající se vysoce aktuálního zemětřesení a následné vlny tsunami, jež postihlo Japonsko.

 
Get the Flash Player to see this player.
fileType=singleRemCont url=/var/voxdata/press/den_zeme220410.flv iurl=/miranda2/m2/videogalerie/img/Indones.JPG width=400 height=280 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

  

Pro širokou veřejnost jsou určeny dvě výstavy, Barevný svět hornin pod mikroskopem – mikrofotografie horninových struktur a fosilií pořízené výzkumníky českých geovědních pracovišť – a Záznam pohybu – kresby a obrazy výtvarníka Milana Maura, které byly inspirovány přírodními událostmi.

 

Den Země 2011 vyvrcholí v Geoparku Geofyzikálního ústavu v Praze 4 na Spořilově interaktivním programem určeným pro všechny zájemce, nejen vám, žákům a studentům základních a středních škol. Jako novinku nabízíme středoškolským pedagogům půldenní seminář věnovaný vědám o Zemi jako inspiraci pro jejich výuku.

Vstup na všechny akce je zdarma. Podrobný program s anotacemi, najdete ke stažení zde.

15.3.2011

Akademie věd ČR - Akademie věd ČR

Vyhledávání

Celý intranet Aktuální oblast