SSČ AV ČR, v.v.i.
Národní 1009/3
110 00 Praha 1
tel.:  +420 221 403 111
fax.: +420 221 403 307
e-mail:
ssc@ssc.cas.cz

 

ID datové schránky:

6vtfr9w

Vizitka SSČ AV ČR, v. v. i.

videovizitka SSC

 

Ceny nakladatelství Academia

 

ceny Academia

 

 

Připravované akce

Důležité odkazy

Euraxess Centrum zve na konferenci „Věda bez hranic: pracovní pozice ve vědě a výzkumu“

EURAXESS Centrum Česká republika (projekt Střediska společných činností AV ČR, v. v. i.) pořádá v úterý 5. dubna 2011 pod záštitou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy konferenci Věda bez hranic: pracovní pozice ve vědě a výzkumu. Jedná se o akci realizovanou v rámci projektu EURAXESS T.O.P.

Do projektu s cílem usnadnit mezinárodní mobilitu vědeckých výzkumníků ve veřejné i soukromé sféře je ke dnešnímu dni zapojeno 35 zemí. Jako i ostatní národní centra je i EURAXESS Česká republika řízeno na nadnárodní úrovni Generálním ředitelstvím Evropské komise pro výzkum, vědu a inovace.

Konference se ve své dopolední části zaměří na prezentaci portálu EURAXESS Jobs. Ten umožňuje zadávat i vyhledávat volná pracovní místa ve vědě a výzkumu nebo stahovat uložené životopisy vědců a výzkumníků. Budou představeny přednosti portálu a jeho přidaná hodnota jak pro vědecké instituce, tak i průmyslové subjekty, které mají zájem o výzkumné pracovníky. Druhá část konference se zaměří na představení služeb poskytovaných sítí EURAXESS v České republice a na trendy a problémy v oblasti mobility a kariérního růstu výzkumných pracovníků.

Pozvání na konferenci v roli přednášejících už přijali zástupci MŠMT a EURAXESS Centra. Zahraniční zkušenost představí zástupkyně rakouského ministerstva vědy a výzkumu a chorvatské Agentury pro mobilitu a evropské programy. Hovořit budou o svých zkušenostech s portálem EURAXESS Jobs. Zahraniční „delegaci“ doplní prezentace z již zmíněného Generálního ředitelství pro výzkum, vědu a inovace.

Konference se uskuteční v pražském hotelu Yasmin (Politických vězňů 913/12) 5. dubna 2011 od 10 hodin. Vstup na konferenci je bezplatný, je však třeba se s ohledem na kapacitu konferenčních prostor přihlášit. Program i registrační formulář můžete stáhnout z internetové stránky EURAXESS Česká republika v sekci Události.
 

23.3.2011

Akademie věd ČR - Akademie věd ČR

Vyhledávání

Celý intranet Aktuální oblast