Important links

International cooperation

 

ESO

EUSCEA

AlphaGalileo

WFSJ

Věda bez hranic

EURAXESS Centrum Česká republika pořádá 5. dubna 2011 pod záštitou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy konferenci Věda bez hranic: pracovní pozice ve vědě a výzkumu. Do projektu, který usnadňuje mezinárodní mobilitu vědců ve veřejné i soukromé sféře, se již zapojilo celkem 35 zemí. Program konference zahájila Viktória Bodnárová z Odboru projektů a grantů SSČ AV ČR prezentací stále navštěvovanějšího portálu EURAXESS Jobs, který umožňuje zadávat či vyhledávat volná pracovní místa ve vědě a výzkumu a procházet databázi životopisů vědeckých výzkumníků.

 

01 02  
  Foto: Stanislava Kyselová, Akademický bulletin
 

Zahraniční zkušenosti s mobilitou vědců sdělili účastníkům konference Julia Tschelaut z rakouského Ministerstva pro vědu a výzkum a Vesna Babaja z EURAXESS Centrum Záhřeb, Chorvatsko.

Síť EURAXESS Česká republika, která vznikla v období 2005–2008, poskytuje služby, které pomáhají zahraničním vědcům s integrací do české společnosti. Radí a pomáhá nejen s podáváním žádostí o povolení pobytu, ale i s ostatním jednáním na cizinecké policii. Organizuje také neformální setkání, na nichž si mohou zahraniční vědci vyměňovat zkušenosti a poznatky ze života v ČR. Ohlasy zahraničních vědců na působení českého centra naleznete v AB 1/2010

.


-lsd-

6 Apr 2011