Kalendář akcí

Today < 2011 >  < May > 
Mo Tu We Th Fr Sa Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

.

Academic bulletin

abicko

Movies from world of sciences

videoprezentace-blok-bgd.jpg

BIOCEV

 

Get the Flash Player to see this player.

More about BIOCEV project

Literatura ke stažení z produkce ÚČL AV ČR

Novou ediční řadou „Literatura ke stažení“ se obrací Ústav pro českou literaturu Akademie věd ČR ke školám, knihovnám a muzeím, ale i všem dalším zájemcům o literaturu. Edice nabízí ve formátu PDF vytištění a instalaci především literární výstavy, prakticky pojaté antologie primárních textů, didaktické materiály, testy a kvízy, korespondující s rámcovými vzdělávacími programy jednotlivých typů škol.

 

Projekt nyní přináší první materiály k letošnímu 200. výročí narození autora Kytice – výstavu „Karel Jaromír Erben 1811–2011“,tvořenou deseti panely, pracovními listy k expozici a atraktivně zpracovanou čítanku primárních textů k životu a dílu K. J. E. a Erbenových autografů „Erbenoviny“.
 
„V edici Literatura ke staženíse obracíme k těm, kteří se věnují popularizaci české literatury při příležitosti různých výročí, snaží se vést své publikum k novým otázkám. Zajímají nás tedy především knihovny, menší muzea, kulturní střediska anebo střední školy. Tematickými výstavami a dalšími materiály jim chceme na populárně vědní rovině tuto činnost usnadnit. Nabízíme jim základ nových, menších výstav a spojených aktivit, podobně však i doplněk tradičních akcí, jako jsou třeba literární či recitační soutěže. Budu rád, když výstava k 200. výročí narození Karla Jaromíra Erbena, které připadá na letošní 7. listopad, nalezne jako první dílo v edici Literatura ke staženísvého diváka,“ vysvětluje přínos nového projektu Dalibor Dobiáš z ÚČL AV ČR.
 
Řada, publikované materiály a aktualizované informace jsou dostupné na adrese http://www.ucl.cas.cz/cs/publikace/literatura-ke-staeni
 
Další informace:
PhDr. Dalibor Dobiáš, Ph.D., dobias@ucl.cas.cz
PhDr. Kateřina Piorecká Bláhová, Ph.D., piorecka@ucl.cas.cz
Ústav pro českou literaturu AV ČR, v. v. i., Na Florenci 3/1420, 110 00 Praha 1
 

26 Apr 2011

Search

All intranet Current section