Kalendář akcí

Today < 2011 >  < June > 
Mo Tu We Th Fr Sa Su
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

.

Academic bulletin

abicko

Movies from world of sciences

videoprezentace-blok-bgd.jpg

BIOCEV

 

Get the Flash Player to see this player.

More about BIOCEV project

AV ČR uzavřela dohodu o spolupráci s CNRS

Podpisy předsedy Akademie věd ČR prof. Jiřího Drahoše a představitelky odboru pro mezinárodní spolupráci francouzského Národního centra vědeckého výzkumu (Centre National de la Recherche Scientifique, CNRS) Dr. Francesky Grassia, zastupující předsedu CNRS prof. Allana Fuchse, byla v pondělí 16. 5. stvrzena Dohoda o vědecké spolupráci obou institucí.

CNRS je největší evropskou výzkumnou a vývojovou organizací se sídlem v Paříži a se zastupitelstvími po celém světě. Především díky spolupráci s předními zahraničními vědeckými pracovišti dlouhodobě patří mezi absolutní světovou špičku na poli výzkumu.
 
Dohoda navazuje na dlouholetou spolupráci AV ČR s CNRS, jež se promítla do řady výzkumných projektů, a přináší i nové formy kooperace. Vedle výměnných pobytů v rámci společných projektů a mezinárodních projektů PICS (Programmes internationaux de coopération scientifique) jsou to společné laboratoře LEA, evropská/mezinárodní výzkumná seskupení GDRE/GDRI a společné mezinárodní laboratoře UMI.
 
V návaznosti na toto ujednání pak uzavřel Fyzikální ústav AV ČR a Ústav jaderné fyziky AV ČR s francouzskou stranou dohodu o vytvoření evropské společné laboratoře s názvem „LEA-NuAg“ (LEA-Nuclear Astrophysics and GRIDs). Ta poskytuje možnost operativní spolupráce zúčastněných týmů, výměny vědeckých pracovníků a spoluúčast českých a francouzských výzkumných badatelů při čerpání grantových prostředků přidělených pro LEA z rozpočtu CNRS a z rozpočtu Programu podpory mezinárodní spolupráce AV ČR.
 
Foto: Stanislava Kyselová, Akademický bulletin
 

Připravil: Odbor mediální komunikace, Kancelář AV ČR

16 May 2011

Search

All intranet Current section