Z monitoringu tisku

Jsou ve vašem jídle bakterie a toxiny? Nový senzor to zjistí za 20 minut

Na staveništi tunelu Blanka našli archeologové hroby z doby Přemyslovců

Hledají se tisíce vědců pro pět nových obřích "Sazka Aren" české vědy

Věda na rozhlasových vlnách
 Ze světa vědy na Vltavě
 Leonardo slouží vědě

Akademický bulletin vstoupil do věku dospělosti

Get the Flash Player to see this player.

 

 

Akademie věd uzavřela dohodu s francouzským Národním centrem vědeckého výzkumu

Předseda Akademie věd ČR Jiří Drahoš a zástupkyně ředitele odboru pro mezinárodní spolupráci francouzského Národního centra vědeckého výzkumu (Centre National de la Recherche Scientifique – CNRS) Franceska Grassi podepsali 16. května 2011 dohodu o vědecké spolupráci obou institucí. Smlouva navazuje na dlouholetou a úspěšnou spolupráci AV ČR s CNRS, která se v minulosti projevila v mnoha výzkumných projektech, a navíc představuje nové formy kooperace.

 

04 francie_03.jpg francie_07.jpg francie_05.jpg francie_04.jpg                    
      Foto: Stanislava Kyselová, Akademický bulletin

Vedle výměnných pobytů v rámci společných projektů a mezinárodních projektů PICS (Programmes internationaux de coopération scientifique) se jedná o společné laboratoře LEA či evropské výzkumné seskupení mezinárodní laboratoře UMI. V návaznosti na toto ujednání uzavřely Fyzikální ústav a Ústav jaderné fyziky s francouzskou stranou dohodu o vytvoření společné laboratoře LEA-NuAG, která umožní spolupráci zúčastněných týmů, výměny badatelů a spoluúčast českých a francouzských vědců při čerpání grantových prostředků přidělených pro LEA z rozpočtu CNRS a Programu podpory mezinárodní spolupráce AV ČR. Francouzské Národní centrum vědeckého výzkumu je největší evropskou výzkumnou a vývojovou organizací. Díky spolupráci se špičkovými vědeckými pracovišti se stalo elitním badatelským centrem.

Více informací o spolupráci AV ČR s CNRS a dalšími vědeckými organizacemi ve Francii přinese šesté číslo Akademického bulletinu

 lsd

17.5.2011