SSČ AV ČR, v.v.i.
Národní 1009/3
110 00 Praha 1
tel.:  +420 221 403 111
fax.: +420 221 403 307
e-mail:
ssc@ssc.cas.cz

 

ID datové schránky:

6vtfr9w

Vizitka SSČ AV ČR, v. v. i.

videovizitka SSC

 

Den země s Akademií věd 2011

 

ceny Academia

 

 

Připravované akce

Důležité odkazy

Zahraniční vědci poznávali české lázně

EURAXESS Centrum opět zorganizovalo pro zahraniční vědce a jejich rodinné příslušníky kulturně-společenskou akci, tentokrát výlet za poznáním západočeského lázeňského trojúhelníku. Zúčastnilo se ho čtyřicet vědecko-výzkumných pracovníků šestnácti různých národností, kteří jsou zaměstnáni na pracovištích Akademie věd či na vysokých školách.

Program byl sestaven z návštěvy Františkových Lázní, Mariánských Lázní a Karlových Varů. Samozřejmostí byla prohlídka těchto měst s anglickým výkladem, ale i dostatek volného času a možnost seznámit se s kolegy z ostatních výzkumných pracovišť.


Georgi Burlakov, který je zaměstnán v Národohospodářském ústavu AV ČR, si odnesl z této akce mnoho pozitivních dojmů: "Líbilo se mi, že program výletu zahrnoval hned tři nejoblíbenější lázeňská střediska v České republice. Seznámili jsme se s kulturou a historií regionu, poznali minerální prameny a jejich blahodárné účinky, a v neposlední řadě navázali řadu přátelství a celý výlet si užili v příjemné atmosféře. Organizátoři odvedli skvělou profesionální práci, v průběhu celé cesty jsme se cítili pohodlně, bezpečně a dobře jsme se bavili. Klobouk dolů! „
„Výlet byl skvělý a atmosféra srdečná“, shrnula výše uvedené Nataliya Goncharuk z Fyzikálního ústavu AV ČR.


EURAXESS Centrum Česká republika je součástí celoevropské sítě mobilitních center a pomáhá především zahraničním vědecko-výzkumným pracovníkům a jejich zaměstnavatelům poradenstvím ke hladkému průběhu pobytu v hostitelské zemi. Poskytuje důležité informace o vstupu do země, o formalitách souvisejících s povolením k pobytu, o nabídce pojištění, o zdravotní péči, finančních záležitostech, školství. Rovněž pořádá kulturně-společenské akce, které jsou zahraničními vědci i jejich rodinami považovány za velmi prospěšnou aktivitu, vedoucí k lepší integraci v naší zemi.


Více informací o EURAXESS Česká republika naleznete na www.euraxess.cz

 

Fotogalerie
 

16.6.2011

Akademie věd ČR - Akademie věd ČR

Vyhledávání

Celý intranet Aktuální oblast