SSČ AV ČR, v.v.i.
Národní 1009/3
110 00 Praha 1
tel.:  +420 221 403 111
fax.: +420 221 403 307
e-mail:
ssc@ssc.cas.cz

 

ID datové schránky:

6vtfr9w

Vizitka SSČ AV ČR, v. v. i.

videovizitka SSC

 

Den země s Akademií věd 2011

 

ceny Academia

 

 

Připravované akce

Důležité odkazy

Konference Věda bez hranic

V úterý 5. dubna 2011 uspořádalo EURAXESS Centrum Česká republika při Středisku společných činností AV ČR, v. v. i. pod záštitou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy konferenci s mezinárodní účastí s názvem Věda bez hranic: pracovní pozice ve vědě a výzkumu.

Tématem této konference byla mezinárodní mobilita vědeckých výzkumníků ve veřejné i soukromé sféře. Zástupkyně Odboru mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji MŠMT pohovořily o aktivitách vedoucích k zatraktivnění českého výzkumného prostředí.


Pozornost byla věnována portálu EURAXESS Jobs, který umožňuje vědeckým pracovníkům i jejich zaměstnavatelům orientovat se v nabídce i poptávce zaměstnání v celém evropském výzkumném prostoru. V 38 evropských zemích mohou vědečtí pracovníci využívat služeb EURAXESS center. K těmto zemím patří i Česká republika, jejíž národní síť EURAXESS byla představena společně se službami, které nabízí.


Účastníky zaujali i zahraniční hosté (Chorvatsko, Rakousko), kteří představili strukturu výzkumu a vývoje ve svých zemích a podělili se o zkušenosti s fungováním tamní EURAXESS sítě. Neméně poutavé byly i praktické zkušenosti zahraničních vědeckých pracovníků (z Francie a Indie), působících v České republice.


Pochvalné ohlasy od účastníků, včetně zahraničních hostů, zazněly nejen za výběr zajímavé tématiky a množství přínosných informací, ale i za bezchybnou organizaci konference.
 

Fotogalerie

 
Get the Flash Player to see this player.
fileType=singleRemCont url=/var/voxdata/press/110405_euraxess.flv iurl=/miranda2/m2/videogalerie/img/110405_euraxess.jpg width=400 height=280 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=center dispPlaylist=none playlistThumbs=false


11.4.2011

Akademie věd ČR - Akademie věd ČR

Vyhledávání

Celý intranet Aktuální oblast