Z monitoringu tisku

Světový úspěch českých vědců: Naděje na účinný lék nejen pro ohrožená srdce

Objev černých děr v nejstarších galaxiích

Hledají se tisíce vědců pro pět nových obřích "Sazka Aren" české vědy

Věda na rozhlasových vlnách
 Ze světa vědy na Vltavě
 Leonardo slouží vědě

Akademický bulletin vstoupil do věku dospělosti

Get the Flash Player to see this player.

 

Putovní výstava – Z Fotoarchivu Akademického bulletinu 2008–2010

plakat_mazanka.jpg

Abicko  > 2010  > únor  > Obálka

Inventura hodnot

INVENTURA HODNOT

V literární kavárně knihkupectví Academia na pražském Václavském náměstí se 4. února 2010 uskutečnil křest knihy Inventura hodnot: výsledky sociologických výzkumů hodnot ve společnosti České republiky, kterou vydalo Nakladatelství Academia. Publikaci na cestu ke čtenářům vypravili Petr Pithart, místopředseda Senátu PČR, Pavel Rychetský, předseda ústavního soudu ČR, a Lubomír Zaorálek, místopředseda Poslanecké sněmovny PČR.

INVENTURA HODNOT

Výzkumný tým Centra pro sociální a ekonomické strategie FSV UK pod vedením Libora Prudkého shromáždil, zpracoval a v základních otázkách též interpretoval empirické sociologické výzkumy, které se na souborech reprezentativních za celou Českou republiku zabývaly zkoumáním hodnot. Výzkumy prezentují hodnoty jako to, co existuje – bez ohledu, zda odpovídají nějakému kodexu hodnot. V této perspektivě jde skutečně o inventuru hodnot v této zemi od 70. let minulého století až do současnosti.

INVENTURA HODNOT
Všechna fota: Luděk Svoboda, Akademický bulletin

Publikace je určena pro výuku sociálních věd, jako východisko pro výzkum navazující na řadu témat v ní uvedených, pro práci odborníků z jiných oblastí, včetně publicistiky, mediální práce, marketingových analýz, vzdělávání, výchovy, politiky či vládnutí.

lsd