Centre of

Administration

and Operations of

ASCR, v. v. i.
Národní 1009/3
110 00 Prague 1

Czech Republic
tel.:  +420 221 403 111
fax.: +420 221 403 307
e-mail:
ssc@ssc.cas.cz

 

Videopresentation of the Academy of Sciences

videovizitka ASCR

Letní škola soudobých dějin 2011 přinesla nové poznatky učitelům dějepisu

 

Program 4. ročníku Letní školy soudobých dějin, který se uskutečnil ve dnech 22.24. června 2011 v prostorách Akademie věd ČR a jenž ocenili jak účastníci, tak i přednášející, přinesl nové poznatky a nápady do výuky učitelům dějepisu základních a středních škol.

 

 

Účastníci měli jedinečnou příležitost poslechnout si zajímavé přednášky na témata: Literatura a cenzura v poválečném Československu, Romové v moderních českých dějinách, Transformace české společnosti na přelomu 80. a 90. let, Kosovská otázka v moderní době a Možnosti a limity orální historie a dozvědět se tak nové informace od předních českých historiků. Součástí akce byl i didaktický seminář Dějiny nebo paměť?, komentované promítání filmu ze sklonku 2. světové války od Karla Kachyni Kočár do Vídně či návštěva zrekonstruovaného Národního památníku na Vítkově.
 
V závěru kurzu účastníci akci velice kladně zhodnotili a uvedli řadu nápadů a přání pro příští ročník. Také přednášející ocenili možnost diskuse s pedagogy, kteří jsou v každodenním kontaktu s žáky a studenty, tj. s názory mladé generace.

  

29 Jun 2011

The Academy of Sciences of the Czech rebublic - The Academy of Sciences of the Czech rebublic

Search

All intranet Current section