Academia 

Video for Media

Photos for Media

RSS  

Introduction of ASCR

Superlaser ELI

ELI.jpg

 

BIOCEV

 

Get the Flash Player to see this player.

More about BIOCEV project

Open Science

otevrena.jpg

Zveme na Den Země s Akademií věd ČR 2011

 

Get the Flash Player to see this player.

 

 

Čeká na vás program akcí sestavený u příležitosti Dne Země 2011, jenž se každoročně po celém světě oslavuje 22. dubna. Připravili jej pracovníci Oddělení tektoniky a geodynamiky Geofyzikálního ústavu AV ČR a Odboru projektů a grantů Střediska společných činností AV ČR.
 
Přichystali jsme pro vás, středoškolské studenty a pedagogy, přednáškový cyklus, který reaguje jak na některé významné události, jež se v loňském roce odehrály (ničivá aktivita sopky Merapi v Indonésii, ropná katastrofa v Mexickém zálivu), tak vás zavede do významných zahraničních lokalit, kde čeští přírodovědci úspěšně bádají (výzkum oceánů, solná pohoří v Íránu). Aktuálněbudete moci položit dotazy předním českým vědcům, týkající se vysoce aktuálního zemětřesení a následné vlny tsunami, jež postihlo Japonsko.
 
Pro širokou veřejnost jsou určeny dvě výstavy, Barevný svět hornin pod mikroskopem – mikrofotografie horninových struktur a fosilií pořízené výzkumníky českých geovědních pracovišť – a Záznam pohybu – kresby a obrazy výtvarníka Milana Maura, které byly inspirovány přírodními událostmi.
Den Země 2011 vyvrcholí v Geoparku Geofyzikálního ústavu v Praze 4 na Spořilově interaktivním programem určeným pro všechny zájemce, nejen vám, žákům a studentům základních a středních škol. Jako novinku nabízíme středoškolským pedagogům půldenní seminář věnovaný vědám o Zemi jako inspiraci pro jejich výuku.
Bližší informace poskytuje: Mgr. Vladislava Pospíšilová, pospisilova@ssc.cas.cz, tel.: 221 146 388.

 

The Academy of Sciences of the Czech rebublic - For media

Search

All intranet Current section