Academia 

Video for Media

Photos for Media

RSS  

Introduction of ASCR

Superlaser ELI

ELI.jpg

 

BIOCEV

 

Get the Flash Player to see this player.

More about BIOCEV project

Open Science

otevrena.jpg

Konference Věda bez hranic

 

Get the Flash Player to see this player.

 

 

V úterý 5. dubna 2011 uspořádalo EURAXESS Centrum Česká republika při Středisku společných činností AV ČR, v. v. i. pod záštitou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy konferenci s mezinárodní účastí s názvem Věda bez hranic: pracovní pozice ve vědě a výzkumu.
Tématem této konference byla mezinárodní mobilita vědeckých výzkumníků ve veřejné i soukromé sféře. Zástupkyně Odboru mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji MŠMT pohovořily o aktivitách vedoucích k zatraktivnění českého výzkumného prostředí.

Pozornost byla věnována portálu EURAXESS Jobs, který umožňuje vědeckým pracovníkům i jejich zaměstnavatelům orientovat se v nabídce i poptávce zaměstnání v celém evropském výzkumném prostoru. V 38 evropských zemích mohou vědečtí pracovníci využívat služeb EURAXESS center. K těmto zemím patří i Česká republika, jejíž národní síť EURAXESS byla představena společně se službami, které nabízí.

Účastníky zaujali i zahraniční hosté (Chorvatsko, Rakousko), kteří představili strukturu výzkumu a vývoje ve svých zemích a podělili se o zkušenosti s fungováním tamní EURAXESS sítě. Neméně poutavé byly i praktické zkušenosti zahraničních vědeckých pracovníků (z Francie a Indie), působících v České republice.

Pochvalné ohlasy od účastníků, včetně zahraničních hostů, zazněly nejen za výběr zajímavé tématiky a množství přínosných informací, ale i za bezchybnou organizaci konference.

 

The Academy of Sciences of the Czech rebublic - For media

Search

All intranet Current section