Kalendář akcí

Today < 2011 >  < September > 
Mo Tu We Th Fr Sa Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

.

Academic bulletin

abicko

Movies from world of sciences

videoprezentace-blok-bgd.jpg

BIOCEV

 

Get the Flash Player to see this player.

More about BIOCEV project

Memorandum o stálé spolupráci AV ČR a Senátu PČR

Předseda Akademie věd ČR prof. Jiří Drahoš a předseda Senátu PČR Milan Štěch podepsali Memorandum o stálé konferenci mezi Senátem PČR a AV ČR. Slavnostní akt se uskutečnil za účasti místopředsedů Senátu Aleny Gajdůškové a Petra Pitharta, místopředsedy AV ČR prof. Jaroslava Pánka a dalších významných hostů ve čtvrtek 21. července 2011 v sídle Senátu PČR.

Akademie věd ČR jako významná součást vědy a výzkumu v České republice nabízí Senátu PČR potenciál odborného garanta v rámci stálé konference jako platformy vytvářející prostor pro meziinstitucionální komunikaci k tématům vědy, výzkumu a inovací ve veřejném prostoru. Tato spolupráce se bude odvíjet v těsné součinnosti s dalšími vědeckými a výzkumnými institucemi, především vysokými školami.
 
„Je to svým způsobem průlomová dohoda. Umím si představit řadu témat, kde Akademie věd může politikům expertně pomoci – od společenskovědních a ekonomických témat až po otázky ekologie a energetiky,“ zdůraznil Jiří Drahoš.
„K vědě mám velkou úctu, může nás významně přiblížit k realizaci našich cílů při vytváření vzdělanostní společnosti,“ poznamenal Milan Štěch.
 
Cílem deklarovaného rámce vzájemné součinnosti je hledání širšího kontextu aktuálních problémů, pochopení jejich příčin a hledání způsobů řešení. V praktické rovině podpoří memorandum rozvoj kontaktů mezi vědeckými, vzdělávacími, hospodářskými a dalšími organizacemi působícími v České republice i vědeckou spolupráci mezinárodního charakteru. Obě strany se též dohodly na přípravě společných seminářů za aktivní spoluúčasti dalších subjektů působících v oblasti vědy a výzkumu, a to k vědeckým otázkám významným pro českou společnost.
   
Get the Flash Player to see this player.
fileType=singleRemCont url=/var/voxdata/akademie-ved/Memorandum_senat.flv iurl=/miranda2/m2/sys/galerie-obrazky/video_nahled/memorandum_832.jpg width=400 height=280 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false
 
Foto: Stanislava Kyselová, Akademický bulletin
Připravil: Odbor mediální komunikace, Kancelář AV ČR
 

21 Jul 2011

Search

All intranet Current section