Centre of

Administration

and Operations of

ASCR, v. v. i.
Národní 1009/3
110 00 Prague 1

Czech Republic
tel.:  +420 221 403 111
fax.: +420 221 403 307
e-mail:
ssc@ssc.cas.cz

 

Videopresentation of the Academy of Sciences

videovizitka ASCR

Další vzdělávání pedagogů zajišťované servisní organizací AV ČR

Středisko společných činností AV ČR, v. v. i. získalo na příštích 6 let akreditaci Ministerstva školství mládeže a tělovýchovy k provádění vzdělávacích programů zaměřených na další vzdělávání pedagogických pracovníků.

  

Získáním akreditace v systému DVPP Středisko společných činností AV ČR může středoškolským pedagogům - úspěšným absolventům kurzů vydávat osvědčení na základě kterého je jim oficiálně uznáno další vzdělávání. Jde o praktické kurzy biologie, chemie a fyziky a o kurzy „ Letní školy soudobých dějin“. Více o kurzech naleznete na: http://www.otevrena-veda.cz/Kurzy_pro_ucitele/
 
Pedagogičtí pracovníci mají po dobu výkonu své pedagogické činnosti povinnost dalšího vzdělávání, kterým si obnovují, udržují a doplňují kvalifikaci. Další vzdělávání pedagogických pracovníků se uskutečňuje zejména na vysokých školách, v zařízeních dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků a v jiných zařízeních na základě akreditace udělené MŠMT. Akreditace v systému DVPP se řídí ustanoveními zákona č. 563/2004 Sb., o pedagogických pracovnících a změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a vyhlášky č. 317/2005 Sb., o dalším vzdělávání pedagogických pracovníků, akreditační komisi a kariérním systému pedagogických pracovníků, ve znění pozdějších předpisů.
 
Současně se žádostí o akreditaci instituce kladně posouzeny i žádosti o akreditaciv systému dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků (DVPP) Praktických kurzů chemie, biologie a fyziky pro středoškolské pedagogy pořádané pod heslem „ Otevřená věda pedagogům“, které se uskuteční v srpnu v Zámeckém hotelu Třešť a Letní školy soudobých dějin, která se koná v červnu v Praze a je určena učitelům základních a středních škol.

  

Ke stažení:
 
Detailní informace poskytne: Mgr. Vladislava Pospíšilová, tel.:  +420 221 146 388, e-mail: pospisilova@ssc.cas.cz

  

25 May 2011

The Academy of Sciences of the Czech rebublic - The Academy of Sciences of the Czech rebublic

Search

All intranet Current section