Z monitoringu tisku

Šéf Akademie věd: Mladí vědci se vrátit chtějí. Jenže je odrazují čeští politici.

Výstup z odborné diskuze k projektovému záměru IPn Efektivní systém hodnocení a financování výzkumu, vývoje a inovací


Věda na rozhlasových vlnách
 Ze světa vědy na Vltavě
 Leonardo slouží vědě

Akademický bulletin vstoupil do věku dospělosti

Get the Flash Player to see this player.


 

Abicko  > 2007  > květen  > Obsah, úvodník

AKADEMICKÝ SNĚM PO TŘICÁTÉ

Obrázek k článku Obrázek k článku 

XXX. zasedání Akademického sněmu, nově doplněného o ředitele a volené zástupce Knihovny AV ČR, v. v. i., a Střediska společných činností AV ČR, v. v. i., a také o desítku zástupců státních orgánů jmenovaných vládou ČR, se uskutečnilo 26. 4. 2007 v důvěrně známém prostředí Národního kulturního domu na Vinohradech.

Nejvyšší samosprávný orgán Akademie věd ČR, Akademický sněm, který byl nově konstituován v prosinci loňského roku, se ve svém funkčním období 2006–2010 sešel již podruhé a podruhé také zazněla úvodní znělka Akademie věd ČR. Sněm má v současné době 258 členů, z nichž je 53 ředitelů a pověřených vedoucích vědeckých pracovišť AV ČR, 135 volených zástupců pracovišť a 70 členů externích – významných domácích a zahraničních vědců, zástupců vysokých škol, podnikatelských kruhů a bank. Ke společnému zasedání se sešlo 187 jeho členů, což je 72% zastoupení.

Průvodce jednáním, místopředseda AV ČR prof. Jiří Drahoš, nejprve přivítal vzácné hosty, jako první místopředsedkyni Rady pro výzkum a vývoj dr. Miroslavu Kopicovou, předsedu Výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu PS PČR dr. Waltra Bartoše a další významné osobnosti.

HaM