Contracting Authority: Institute of Physics AS CR, public research institute

Registered office: Na Slovance 2, 182 21 Prague 8
Company identification No. 68378271

Tax identification No. CZ68378271

Acting through doc. Jan Ridky, CSc., the Director

Public Contract name: Engineering design of optimized elements of
technology infrastructure of ELI experimental halls
with respect to prompt ionizing radiation

The above contracting entity announces the following additiona! information relating to
the tender conditions in accordance with the provisions of sect. 49 of Act No. 137/2006
Coll., on public contract as amended.

Question:
Our specific queries are:

« C(Clause 3.3.2 (d) - Confirmation of the appropriate Czech Social Security
Administration Body. Can you advise what we have to provide?

¢« Clause 3.7 - Documents demonstrating qualification meeting - can you cdarify
what is required.

s Clause 3.8 - Extract from the list of qualified suppliers — can you clarify what this
means.

» Clause 3.11 - Can you confirm if this is our Company Registration Documents?

On the previous submissions there was a requirement to have the Salemn Declarations
wet signed by all members of our Beard of Directors which obviously takes some time
since they are in various locations. On the forms contained in this tender it would appear
that they have to be signed by somecne who is authorised to do so. If this is the case 1
can sign them as I have a letter of authorisation from ocur Managing Director to do
so. Can you confirm that this will be acceptable.

In Annexe No 5 the first bullet reads 'neither the applicant, nor any person closely related
to the applicant nor any of its employees, * This sentence is incomplete and I am
assuming that the sentence should read ‘its employees participated in the drafting of this
tender documentation’. Can you confirm that this is the case.

Answers:

o Clause 3.3.2 (d) - the supplier has to provide that has no outstanding insurance
and penalty relating to the social security and state employment policy
contribution, both in the Czech Republic and in the country of the registered
office, place of business or residence of the applicant, so the supplier has to
submit the Confirmation of the appropriate Social Security Administration body of
the country of the supplier and the Confirmation of the appropriate Sacial Security
Administration body of the Czech republic. Where particular evidence is not issued
under the legal order in force in the country of registered office, place of business
or place of residence of a foreign economic operator, the foreign economic
operator shall be obligated to demonstrate the fulfilment of such part of
qualifications by solemn declaration. Where the obligation, the meeting of which is
to be demonstrated in the framework of qualifications, is not established in the
country of registered office, place of business or place of residence of a foreign
economic operator, it shall take solemn declaration to this effect.



Clause 3.7 - Documents demonstrating qualification meeting - this clause means
that the documents could be delivered in the simple copy, it is not necessary to
submit the documents in the original or in the certified copy. The documents
have to be in Czech, Slovak, English, German or French language, the documents
in the other languages have to be officially translated into Czech or English.

Clause 3.8 - Extract from the list of qualified suppliers - this is a special
document in the Czech Republic called the extract from the List of Approved
Economic Operators. The extract could replace demonstration of the fulfilment of
the basic qualifications prerequisites pursuant to § 53(1a-j) and professional
gualifications prerequisites pursuant to § 54 to such an extent, to which evidence
proving the fulfilment of these professional qualifications prerequisites cover the
requirements of the contracting authority for demonstration of the professional
gualifications prerequisites for the performance of public contracts.

Clause 3.11 - No, it is not Company Registration Documents, it is again a special
List of Approved Economic Operators of the country of the supplier, but we don 't
know if there is such a document or list in your country.

It is not necessary to have the Solemn Declarations signed by all members of
your Board of Directors, they could be signed by someone who is authorised to do
so. This will be acceptable. The authorisation (or the copy of the authorisation)
has to be part of the bid.

Annexe No 5 - Yes, the first bullet means ‘neither the applicant, nor any person
closely related to the applicant nor any of its employees participated in the
drafting of this tender documentation’.

Prague, 8/16/2011

Vladimir Levandovsky



