Z monitoringu tisku

Šéf Akademie věd: Mladí vědci se vrátit chtějí. Jenže je odrazují čeští politici.

Výstup z odborné diskuze k projektovému záměru IPn Efektivní systém hodnocení a financování výzkumu, vývoje a inovací


Věda na rozhlasových vlnách
 Ze světa vědy na Vltavě
 Leonardo slouží vědě

Akademický bulletin vstoupil do věku dospělosti

Get the Flash Player to see this player.


 

Abicko  > 2010  > únor  > Obálka

Inventura hodnot

INVENTURA HODNOT

V literární kavárně knihkupectví Academia na pražském Václavském náměstí se 4. února 2010 uskutečnil křest knihy Inventura hodnot: výsledky sociologických výzkumů hodnot ve společnosti České republiky, kterou vydalo Nakladatelství Academia. Publikaci na cestu ke čtenářům vypravili Petr Pithart, místopředseda Senátu PČR, Pavel Rychetský, předseda ústavního soudu ČR, a Lubomír Zaorálek, místopředseda Poslanecké sněmovny PČR.

INVENTURA HODNOT

Výzkumný tým Centra pro sociální a ekonomické strategie FSV UK pod vedením Libora Prudkého shromáždil, zpracoval a v základních otázkách též interpretoval empirické sociologické výzkumy, které se na souborech reprezentativních za celou Českou republiku zabývaly zkoumáním hodnot. Výzkumy prezentují hodnoty jako to, co existuje – bez ohledu, zda odpovídají nějakému kodexu hodnot. V této perspektivě jde skutečně o inventuru hodnot v této zemi od 70. let minulého století až do současnosti.

INVENTURA HODNOT
Všechna fota: Luděk Svoboda, Akademický bulletin

Publikace je určena pro výuku sociálních věd, jako východisko pro výzkum navazující na řadu témat v ní uvedených, pro práci odborníků z jiných oblastí, včetně publicistiky, mediální práce, marketingových analýz, vzdělávání, výchovy, politiky či vládnutí.

lsd