Important links

International cooperation

 

ESO

EUSCEA

AlphaGalileo

WFSJ

Konference na téma Klíšťata a jimi přenášená infekční onemocnění v podmínkách jižních Čech a Bavorska

Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích spolu s Jihočeským krajem a ve spolupráci s Ludwig-Maximilians-Universität München a Parazitologickým ústavem Biologického centra AV ČR pořádají 27. září 2011 závěrečnou konferenci k projektu Klíšťata a jimi přenášená infekční onemocnění v podmínkách jižních Čech a Bavorska
 


Problematice klíšťat a jimi přenášených původců infekčních onemocnění se badatelé věnovali také na Evropské jarní škole o klíšťatech . Foto: Archiv JU.

Projekt, který badatelé řeší v rámci programu přeshraniční spolupráce Cíl 3 České republika – Svobodný stát Bavorsko 2007–2013, získal finanční podporu Jihočeského kraje. Rozšířit mapovací projekt o lokality Dolního Bavorska umožnila spolupráce s profesorem K. Pfisterem a jeho kolegy z mnichovské univerzity.
 
Konference se uskuteční 27. září 2011 od 10:00 hod. do 17:30 hod. v sále Zastupitelstva Jihočeského kraje na Krajském úřadě (č. dv. 2004). Jednací jazyky konference – němčinu a češtinu – doplní simultánní tlumočení. Program tvoří dva hlavní referáty s výsledky výzkumu na vybraných lokalitách v jižních Čechách a Dolním Bavorsku, jakož i další přednášky z aktuální problematiky ekologie a epidemiologie klíšťat a jimi přenášených nákaz (klíšťová encefalitida; lymská borelióza).
 
Mezi přednášejícími jsou kolegové z Ludwig-Maximilians-Universität München , Státního zdravotního ústavu v Praze, Nemocnice České Budějovice, a.s., Parazitologického ústavu Biologického centra AV ČR, společnosti Gen-Trend, s. r. o., z Robert Koch-Institut v Berlíně a dalších pracovišť.
 
Bližší informace ke konferenci lze získat u prof. Libora Grubhoffera z Přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích, tel. 389 025 456; e-mail: liborex@paru.cas.cz. 

 

21 Sep 2011