Z monitoringu tisku

Středoevropský technologický institut CEITEC odstartoval svou činnost

 

Nečas jmenoval prorektora Fialu svým vědeckým poradcem

 

Revoluční italské výsledky se musíme pokusit zabít, říká český fyzik

 

Strakošův manifest. Proč se čeští vědci nenatahují po výzkumných grantech EU?


Věda na rozhlasových vlnách
 Ze světa vědy na Vltavě
 Leonardo slouží vědě

Akademický bulletin vstoupil do věku dospělosti

Get the Flash Player to see this player.


 

Abicko  > 2011  > červ-srp  > Ocenění

Diplomy doktorům věd

Vědecký titul „doktor věd“, který Akademie věd ČR uděluje již osmým rokem, předal 13. června 2011 v knihovně Akademie věd prof. Jiří Drahoš jedenácti badatelům.

18_3.jpg

Titul představuje v České republice nejvyšší vědeckou kvalifikaci v profesní kariéře vědce a od roku 2003 jich AV ČR udělila již 87. Jeho nositeli se letos stali Jan Andres z Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého v Olomouci, který obhájil disertaci Topologické principy pro obyčejné diferenciální rovnice, Jaroslav Hubáček z Laboratoře molekulární genetiky IKEM (Gen pro apolipoprotein A5 a kardiovaskulární onemocnění), Lucie Olivová z Filozofické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci (Život a zábava v Yangzhou a soubor relevantních studií), Antonín Přichystal z Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity v Brně (Kamenné suroviny v pravěku východní části střední Evropy), Bohdan Schneider z Biotechnologického ústavu AV ČR (Struktura a dynamika nukleových kyselin), Stanislav Stuchlík z Ústavu archeologie Filozoficko-přírodovědecké fakulty Slezské univerzity v Opavě (Borotice. Mohylové pohřebiště z doby bronzové), Anna Šedivá z Ústavu imunologie 2. lékařské fakulty Univerzity Karlovy a Fakultní nemocnice v Motole (Imunodeficience se zvláštním zaměřením na periodické horečky), Michal Štros z Biofyzikálního ústavu AV ČR (Proteiny HMGB: interakce s DNA a chromatinem), Miroslava Trchová z Ústavu makromolekulární chemie AV ČR (Vývoj, vlastnosti, stárnutí a reinkarnace polyanilinu – Příběh FTIR a Ramanovy spektroskopie), Jaromír Vochala (Konfucius v zrcadle sebraných výroků) a Petr Závada z Fyzikálního ústavu AV ČR (Průhled do nitra protonu v obraze strukturních funkcí).
red

18_1.jpg
Fota: Stanislava Kyselová, Akademický bulletin
Předseda AV ČR Jiří Drahoš předal diplomy 11 vědcům. Mezi jinými také Michalu Štrosovi (obr. nahoře) a Jaromíru Vochalovi (na snímku níže).

1