Z monitoringu tisku

Středoevropský technologický institut CEITEC odstartoval svou činnost

 

Nečas jmenoval prorektora Fialu svým vědeckým poradcem

 

Revoluční italské výsledky se musíme pokusit zabít, říká český fyzik

 

Strakošův manifest. Proč se čeští vědci nenatahují po výzkumných grantech EU?


Věda na rozhlasových vlnách
 Ze světa vědy na Vltavě
 Leonardo slouží vědě

Akademický bulletin vstoupil do věku dospělosti

Get the Flash Player to see this player.


 

Abicko  > 2007  > březen  > Ocenění

BABUŠKOVA CENA 2006

Obrázek k článku 

Babuškovu cenu již potřinácté udělily 20. prosince loňského roku Česká společnost pro mechaniku a Jednota českých matematiků a fyziků za nejlepší práce v oboru počítačových věd.

Cenu profesora I. Babušky za rok 2006 získal Ing. Jiří Mikyška, Ph.D., z Fakulty jaderné a fyzikálně inženýrské ČVUT v Praze za doktorskou disertační práci Numerical model for simulation of behaviour of non-aqueous phase liquids in heterogeneous porous media containing sharp texture transitions.

Jako druhý se umístil Ing. Oldřich Vlach, Ph.D., z Fakulty elektrotechniky a informatiky VŠB-TU v Ostravě za doktorskou disertaci Aproximace a numerická realizace kontaktních problémů se třením a koeficientem tření závislým na řešení.

Třetí místo získal Ing. Michal Hajžman, Ph.D., z Fakulty aplikovaných věd ZČU v Plzni s doktorskou disertací Modelování, dynamická analýza a optimalizace rozsáhlých rotujících systémů.

Čestná uznání byla udělena v kategorii diplomových prací. Rozhodnutím hodnotitelské komise získala první místo Mgr. Lenka Dubcová z Matematicko- -fyzikální fakulty UK v Praze. Jako druhý se umístil Mgr. Jaroslav Hájek (Matematicko-fyzikální fakulta UK v Praze), třetí byla Ing. Marta Domorádová (Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB-TU Ostrava).

Cenu v roce 1994 založil významný český matematik Ivo Babuška, který od podzimu 1968 působí ve Spojených státech amerických, nyní v Institute for Computational Engineering and Sciences, University of Texas, Austin, Texas.
Cena je určena pro studenty a mladé vědecké pracovníky, udílí se každoročně a je spojena s finanční odměnou.

Karel Segeth,
Matematický ústav AV ČR