Z monitoringu tisku

Středoevropský technologický institut CEITEC odstartoval svou činnost

 

Nečas jmenoval prorektora Fialu svým vědeckým poradcem

 

Revoluční italské výsledky se musíme pokusit zabít, říká český fyzik

 

Strakošův manifest. Proč se čeští vědci nenatahují po výzkumných grantech EU?


Věda na rozhlasových vlnách
 Ze světa vědy na Vltavě
 Leonardo slouží vědě

Akademický bulletin vstoupil do věku dospělosti

Get the Flash Player to see this player.


 

Zemřela rektorka Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích

Dne 31. srpna 2011 náhle zemřela rektorka Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích prof. Magdalena Hrabánková. Na Jihočeské univerzitě působila od roku 1996. V období před transformací Zemědělské fakulty JU stála do roku 2007 v jejím čele. Od 1. prosince 2007 byla zvolena děkankou Ekonomické fakulty JU. Jihočeskou univerzitu v Českých Budějovicích jako rektorka vedla od 1. března 2011.

Prof. Ing. Magdalena Hrabánková, CSc., dr. h. c., prof. h. c., (*1941) byla absolventkou Provozně ekonomické fakulty České zemědělské univerzity  v Praze. V roce 1999 obhájila na Jihočeské univerzitě habilitační práci v oboru Organizace a řízení podniku. V roce 2004 byla jmenována profesorkou v oboru Odvětvová ekonomika a management na Provozně ekonomické fakultě ČZU v Praze.
 
Za dlouhodobou odbornou spolupráci s odborníky na univerzitách v Maďarsku jí byl v roce 2007 rektorem Univerzity sv. Štěpána v Gődőllő udělen titul prof. h. c. a za dlouholetou publikační a vědecko-výzkumnou činnost získala titul
dr. h. c. v květnu 2011 tamtéž. V letech 2000 - 2002 byla poradkyní předsedy vlády ČR. Od roku 2002 působila jako poradkyně ministra zemědělství. Byla přední odbornicí v oblasti strukturální politiky EU a její aplikace v podmínkách ČR, regionálního projektování a managementu. K této problematice vydala řadu monografií, odborných studií a článků.
 
Jihočeská univerzita odchodem paní rektorky ztrácí mimořádnou osobnost vynikajících vědeckých, pedagogických a morálních kvalit. Její jméno zůstane navždy zapsáno do historie Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích.
 
V Českých Budějovicích dne 1. září 2011

 

1.9.2011