Z monitoringu tisku

Středoevropský technologický institut CEITEC odstartoval svou činnost

 

Nečas jmenoval prorektora Fialu svým vědeckým poradcem

 

Revoluční italské výsledky se musíme pokusit zabít, říká český fyzik

 

Strakošův manifest. Proč se čeští vědci nenatahují po výzkumných grantech EU?


Věda na rozhlasových vlnách
 Ze světa vědy na Vltavě
 Leonardo slouží vědě

Akademický bulletin vstoupil do věku dospělosti

Get the Flash Player to see this player.


 

Abicko  > 2007  > květen  > Obsah, úvodník

AKADEMICKÝ SNĚM PO TŘICÁTÉ

Obrázek k článku Obrázek k článku 

XXX. zasedání Akademického sněmu, nově doplněného o ředitele a volené zástupce Knihovny AV ČR, v. v. i., a Střediska společných činností AV ČR, v. v. i., a také o desítku zástupců státních orgánů jmenovaných vládou ČR, se uskutečnilo 26. 4. 2007 v důvěrně známém prostředí Národního kulturního domu na Vinohradech.

Nejvyšší samosprávný orgán Akademie věd ČR, Akademický sněm, který byl nově konstituován v prosinci loňského roku, se ve svém funkčním období 2006–2010 sešel již podruhé a podruhé také zazněla úvodní znělka Akademie věd ČR. Sněm má v současné době 258 členů, z nichž je 53 ředitelů a pověřených vedoucích vědeckých pracovišť AV ČR, 135 volených zástupců pracovišť a 70 členů externích – významných domácích a zahraničních vědců, zástupců vysokých škol, podnikatelských kruhů a bank. Ke společnému zasedání se sešlo 187 jeho členů, což je 72% zastoupení.

Průvodce jednáním, místopředseda AV ČR prof. Jiří Drahoš, nejprve přivítal vzácné hosty, jako první místopředsedkyni Rady pro výzkum a vývoj dr. Miroslavu Kopicovou, předsedu Výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu PS PČR dr. Waltra Bartoše a další významné osobnosti.

HaM