Z monitoringu tisku

Středoevropský technologický institut CEITEC odstartoval svou činnost

 

Nečas jmenoval prorektora Fialu svým vědeckým poradcem

 

Revoluční italské výsledky se musíme pokusit zabít, říká český fyzik

 

Strakošův manifest. Proč se čeští vědci nenatahují po výzkumných grantech EU?


Věda na rozhlasových vlnách
 Ze světa vědy na Vltavě
 Leonardo slouží vědě

Akademický bulletin vstoupil do věku dospělosti

Get the Flash Player to see this player.


 

Abicko  > 2008  > únor  > Obsah, úvodník

Úvodník

Obrázek k článku Obrázek k článku 

Vážení a milí čtenáři,
děkujeme za Vaše příznivé ohlasy k obsahu Akademického bulletinu. Ve spolupráci s Redakční radou se pro Vás snažíme připravovat materiály, které Vás zajímají a jež odrážejí život akademické obce. S úspěchem až nečekaným se setkala anketa pro nově jmenované představitele veřejných výzkumných institucí. Doba však mezitím pokročila, a tímto číslem rubrika, v níž jsme Vám na pokračování představovali ředitele a jejich badatelská pracoviště, končí.

V nejbližší době chystáme novou podobu a oživení webových stránek – některé články, jež musí být s ohledem na rozsah časopisu redakčně kráceny, již nyní zpřístupňujeme na http://abicko.avcr.cz v plném znění. Rádi bychom také pro Vás na těchto stránkách zavedli rubriku s průběžně doplňovanými a obměňovanými odkazy na nejrůznější aktuality z odborného i společenského života ústavů, nabídky, oznámení, kulturní i sportovní akce atd. Záleží tedy i na Vás, nakolik se podaří tuto rubriku naplnit, aby se stala pestrým a užitečným informačním zdrojem.

K obrázku na titulní straně:
Účel a zaměření objektu Klementina udává nápis na novém vikýři: V desátém výročí světové války, která dala našemu národu samostatnost, zbudováno z tichého stánku bohoslovců rušné skladiště moderní vědy.
Tato slova zformuloval zakladatel uměnovědného badatelského výzkumu v Československé akademii věd Zdeněk Wirth. Od narození našeho předního organizátora památkové péče, jednoho z nejvýznačnějších teoretiků a historiků umění, zejména v oblasti architektury a užitých umění, letos uplyne 130 let.

HaM