Z monitoringu tisku

Středoevropský technologický institut CEITEC odstartoval svou činnost

 

Nečas jmenoval prorektora Fialu svým vědeckým poradcem

 

Revoluční italské výsledky se musíme pokusit zabít, říká český fyzik

 

Strakošův manifest. Proč se čeští vědci nenatahují po výzkumných grantech EU?


Věda na rozhlasových vlnách
 Ze světa vědy na Vltavě
 Leonardo slouží vědě

Akademický bulletin vstoupil do věku dospělosti

Get the Flash Player to see this player.


 

Abicko  > 2008  > leden  > Nazařazené

Účast Střediska společných činností AV ČR na veletrhu Go a Regiontour v Brně

Obrázek k článku Obrázek k článku Obrázek k článku Obrázek k článku 

Ve dnech 10.–13. ledna 2008 se na brněnském výstavišti, které v tomto roce slaví jubilejních 80 let výstavní činnosti, uskutečnil veletrh cestovního ruchu Go společně s veletrhem Regiontour. Rozsáhlá prezentace cestovního ruchu byla věnována příjezdové i výjezdové turistice za účasti více než 80 touroperátorů z destinací celého světa.

Středisko společných činností AV ČR, v. v. i., prezentovalo ve svém výstavním stánku Konferenční centrum AV ČR – zámek Liblice a Zámecký hotel Třešť. V průběhu čtyř veletržních dnů, z nichž první dva byly zaměřeny na odbornou veřejnost, kontaktovali zástupci Oddělení propagace a marketingu a Konferenčního oddělení představitele zahraničních i tuzemských touroperátorů z oblasti kongresové a incentivní turistiky.

Hlavním tématem letošního veletrhu byla Kongresová a incentivní turistika. Součástí programu byl také dvoudenní projekt M.I.C.E., který se soustředil na přehlídku připravenosti jednotlivých krajů a subjektů hostit akce kongresové a incentivní turistiky v období předsednictví v Radě Evropy 2009.

Jednání mezi touroperátory a odborníky z oblasti cestovního ruchu velmi ulehčil dvoudenní kontraktační workshop, v rámci kterého jsme oslovili zástupce zaměřené právě na kongresovou a incentivní turistiku z Polska, Maďarska, Velké Británie, Slovenska a Švýcarska.

V současné době připravuje Oddělení propagace a marketingu DVV SSČ účast na dalším veletrhu cestovního ruchu Holiday World 2008, který se bude konat ve dnech 14.2.–17.2.2008 v Praze – Holešovicích.

Blanka Wernischová