V deštivém a velice chladném počasí se v sobotu 8. 10. 2011, v Praze na Staroměstském náměstí konal, pod záštitou Ing. Livie Klausové, Csc., manželky prezidenta České republiky, již jubilejní V.ročník Mezinárodního dne kuchařů. Zámecká kuchyně Konferenčního centra AV ČR - zámku Liblice pod vedením šéfkuchaře Romana Rendla dosáhla mimořádného úspěchu, potvrzujícího standardně vysokou úroveň poskytovaných gastronomických služeb.
Součásti této významné každoroční akce, kterou organizuje CzechTourism pod dohledem generálního ředitele Ing. Rostislava Vondrušky se koná Finále soutěže Czech Specials - Food Cup. Tým kuchařů Zámecké restaurace navázal na svůj úspěch v předchozím roce, kde v Karlových Varech získal cenu veřejnosti, kterou nyní na Staroměstském náměstí obhájil a k tomu ještě získal nejprestižnější ocenění odborné poroty -1.místo v soutěži. Svíčková na smetaně v moderní úpravě byla bezkonkurenční a stala se nejen hitem, ale i velkým kulinářským zážitkem pro mnohé zahraniční návštěvníky Prahy.
11.10.2011