Academia 

Video for Media

Photos for Media

RSS  

Introduction of ASCR

Superlaser ELI

ELI

BIOCEV

 

Get the Flash Player to see this player.

More about BIOCEV project

Open Science

otevrena.jpg

Elektroanalytická chemie aneb od rtuťové kapky k elektronickému nosu

Na přednášku zve Středisko společných činností AV ČR společně s Přírodovědeckou fakultou Univerzity Karlovy v Praze. Přednáška se koná ve středu 11. května 2011 od 14:00 hodin v Praze, v Akademii věd ČR, Národní 3. Vstup je volný do vyčerpání kapacity sálu. Místo je nutné si předem rezervovat. Kontaktní informace: Hana Kůrková, tel.: 221 146 385, e-mail: kurkova@ssc.cas.cz.

 
„Dosud jediným Čechem, který získal Nobelovu cenu za vědecký objev je Jaroslav Heyrovský. Stalo se tak před půlstoletím, v roce 1959, a cena mu byla udělena "za objev a rozvinutí polarografické analytické metody", jedné z elektroanalytických metod, tedy metod, které pro identifikaci a stanovení látek využívají elektrochemických principů. V přednášce budou shrnuty a demonstrovány základní principy těchto metod a předveden vývoj, ubírající se od Heyrovského rtuťové kapky k elektronickým senzorům (elektronickému nosu a jazyku), včetně každodenních aplikací.“
 
Přednáší: Nesměrák Karel, RNDr., Ph.D., Katedra analytické chemie, PřF UK
  
Přednášky Nebojte se vědy se konají vždy od 14 do cca 16 hod. v hlavní budově Akademie věd ČR, Národní 3, sálech 206 a 205.
Vstup na přednášky je zdarma. Přednáškové sály mají omezenou kapacitu, místa je třeba si předem rezervovat. Kontaktní informace Hana Kůrková, tel.: 221 146 385, e-mail: kurkova@ssc.cas.cz.
 

11 May 2011

The Academy of Sciences of the Czech rebublic - For media

Search

All intranet Current section